skip to Main Content

Kamado Workshop Vis

€ 99,00 p.p.

Max. 12 deelnemers

Alle niveaus

12.00 – 16.00u

Workshops opgeschort vanaf 1 oktober tot nader order

Het organiseren workshops blijkt helaas in deze tijd niet haalbaar. Daarom hebben wij besloten om de geplande workshops per 1 oktober tot nader order op te schorten. Meer informatie: corona beleid 

Aan de slag met vis & schaaldieren

Wie denkt dat water en vuur niet samengaan raden wij onze BBQ vis workshop aan! Bij barbecueën denk je waarschijnlijk snel aan vlees, maar dat is nergens voor nodig. Met vis en zeevruchten kun je heerlijke gerechten van de kamado op tafel zetten. Hoe dat moet? Dat laten we je tijdens deze 4 uur durende vis workshop ontdekken!

Wat ga je leren?

Deze BBQ vis workshop hebben we ontwikkeld omdat we tijdens andere workshops en evenementen regelmatig vragen krijgen over vis op de BBQ. Veel kamado liefhebbers weten inmiddels goed hoe ze vleesgerechten moeten bereiden op de BBQ, maar vinden een vis BBQ toch een stukje lastiger. Vandaar dat we deze vis workshop ontwikkeld hebben waarbij we je alle do’s and don’t’s voor de bereiding van vis en schaaldieren op de BBQ leren. Ondertussen ga je dit natuurlijk ook meteen zelf in de praktijk brengen, zodat je in het vervolg precies weet hoe je een vis barbecue bereidt.

In onze workshops maken we gebruik van onze A-merk kamado’s zoals Big Green Egg, Primo Grills en The Bastard. Ben jij klaar om meer te leren? Neem je vrienden mee of kom alleen. Dat maakt niet uit want we hebben allemaal dezelfde hobby! Gezelligheid gegarandeerd! Boek je direct op deze website dan ontvang je een e-ticket in je mailbox en zien we je graag op de door jou gekozen datum.

Onze pitmasters sturen jullie aan en onze gasten zijn de uitvoerende krachten! Bij ons zit je dus niet stil maar ga je zelf aan de slag.

Wat behandelen we?

  • Welke technieken zijn er?
  • Algemene kamado tips & tricks
  • Hot & fast op de gietijzeren bakplaat
  • Vis en schaaldieren roken & grillen
  • Werken met rookhout
  • Inspiratie en fun

Wat ga je zelf doen?

  • Je eigen gerechten van A tot Z voorbereiden
  • Het aansteken van de kamado
  • Je kamado op temperatuur brengen en houden
  • Een gerecht bereiden, onder supervisie van onze chefs
  • Gebruik van de (vis)accessoires en voorbereiden op gebruik
  • En natuurlijk….alles lekker opeten

De recepten

De BBQ vis workshop bevat uitsluitend verse vis- en schaaldieren en we gaan aan de slag met diverse kamado technieken. Op basis van verkrijgbaarheid en het seizoen kiezen we uit de volgende kraakverse producten zoals:

  • Searen – Tonijn Tataki
  • Stoven – Mosselen van de BBQ
  • Direct grillen – Black Tiger Prawns
  • Roken – Zalm op de cederhouten rookplank
  • Grillen – Scheermessen / oesters / kreeft
  • Indirect grillen & roken – Kabeljauw / Tarbot
  • Pizzasteen – Flammkuchen met zalm
  • Grillen – Gevulde pijlinktvis

Bovenstaande recepten zijn een indicatie van wat we gaan bereiden en kunnen wijzigen.

Na afloop van de workshop ontvang je een inlogcode om de recepten te downloaden.

HET VERLOOP VAN DE WORKSHOP

Kamado barbecueën is buitenkoken! Dus vindt onze BBQ Experience geheel buiten plaats. Onze BBQ Experience tuin ligt op ‘t zuiden dus is het er, met een beetje geluk, altijd goed toeven. We hebben ook een grote overkapping met kamado’s en werktafels dus gaat de workshop altijd door. Uiteraard dien je je te kleden op de voorspelde weersomstandigheden.

Onze kamado workshops zijn altijd all-in. Alle bereidingen en drank (koffie, thee, fris en alcoholvrij bier) zijn inclusief. Bij binnenkomst starten we met een drankje en wachten we tot de groep compleet is. Dan trek je een unieke The Fire Station leren schort aan en gaan we aan de slag! We bespreken alles rondom de kamado, de praktische zaken en de recepten door en dan gaan we, in groepjes van 2, aan de slag. We beschikken over een groot aantal (large) kamado’s van de merken Big Green Egg, The Bastard, Primo en Kamado Joe.

DE GEHELE MIDDAG ZIJN ONZE PROFESSIONELE BBQ PITMASTERS ER VOOR JOU! ER IS RUIMSCHOOTS TIJD VOOR ONTSPANNING, VOOR VRAGEN, OM ROND TE KIJKEN EN OM MET ANDERE DEELNEMERS VAN GEDACHTEN TE WISSELEN.

DE LOCATIE

The Fire Station is een kleinschalige BBQ shop mét de mooiste BBQ Experience tuin van Nederland. We zijn gevestigd in Kaatsheuvel (Noord Brabant) in een voormalige brandweerkazerne uit de jaren 50. Een prachtige, unieke locatie!

JE TICKET(S) BESTELLEN

Bij The Fire Station bestel je tickets geheel online! Je kiest de workshop, de datum en het aantal personen. Vervolgens ga je naar de winkelmand en reken je af. Je krijgt dan direct de ticket(s) in je mailbox. Deze neem je mee en laat je ons zien bij binnenkomst.

KORTINGSCODES

Heb je een kamado BBQ bij The Fire Station of Kamado Express gekocht dan krijg je er een gratis workshop* bij. Bij aankoop van de kamado krijg je van ons een kortingscode toegestuurd. Deze code kun je invullen in de winkelwagen en de korting wordt netjes verrekend.

PARKEREN

Parkeren kan voor de deur en is gratis, hier vind je meer info over parkeren en de route.

THUIS AAN DE SLAG!

In de paar uur dat onze BBQ workshop duurt proberen we je uiteraard zoveel mogelijk te leren. Er is veel ruimte voor vragen en het aanleren van nieuwe BBQ-technieken. De recepten kun je, na afloop, op deze website downloaden. Je ontvangt van ons een inlogcode. Heb je behoefte aan meer recepten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

* voorwaarden van toepassing

Eerst proberen, dan pas kopen?

Wil je liever eerst een keer werken met de kamado en daarna pas een kamado kopen? Dat kan! Volg eerst een kamado workshop bij ons en koop je daarna in onze winkel The Fire Station of in de webwinkel Kamado Express een kamado BBQ dan is de workshop gratis of krijgt je een flinke korting. Dit heeft te maken met het totaalbedrag dat je bij ons spendeert. Lees de actievoorwaarden hier.

Geïnteresseerd in een kamado maar je wil het eerst ervaren?

Je bent echt niet de enige! Regelmatig krijgen we vragen over de verschillen tussen de merken. Hoe het werkt? Wat de meerwaarde is t.o.v. een stalen, elektrische of gas BBQ? En ga zo maar door. Om je te helpen voorzien we je tijdens de workshop van zoveel mogelijk informatie zodat jij de juiste keuze maakt.

De kwaliteit van het keramiek, de werking, de accessoires, de afwerking, de productiewijze en de garanties. Toch is er maar één echte manier om de kamado’s te vergelijken en dat is door er op te werken. Boek daarom een kamado workshop en we leren je werken met onze A-merk kamado’s, zoals Big Green Egg, Kamado Joe, Primo en The Bastard. Op die manier kom je er achter hoe het smaakt, hoe het werkt en welke kamado het beste bij jou past.

Inschrijven

Laden Evenementen

oktober 2020

Workshop Vis

17 oktober | 12:00 - 16:00
The Fire Station, Anton Pieckplein 117A
Kaatsheuvel, Noord-Brabant 5171 CV Nederland
+ Google Maps
€ 99 2 tickets beschikbaar
Meer weten »

november 2020

Workshop Vis

14 november | 12:00 - 16:00
The Fire Station, Anton Pieckplein 117A
Kaatsheuvel, Noord-Brabant 5171 CV Nederland
+ Google Maps
€ 99 4 tickets beschikbaar
Meer weten »
+ Exporteer Evenementen

We staan voor

  • Zelf gerechten bereiden
  • Nieuwe technieken aanleren
  • De beste, verse ingrediënten
  • Werken met A-merk kamado's
  • Samen genieten van onze hobby
  • Les van onze BBQ pro's
  • En....Brabantse gastvrijheid en gezelligheid

Beoordelingen

Kamado barbecueën met echte pitmasters!

Heb jij weleens les gehad van een echte BBQ pro? Iemand die van BBQ-en zijn beroep heeft gemaakt en elke dag bezig is met het verfijnen van zijn BBQ techniek? Zulke mensen werken bij The Fire Station! Je krijgt dus alle BBQ in's en out's van echte pitmasters.

Kamiel

Eigenaar & Pitmaster

Als kind stond hij al in de keuken en was al jong bezig met BBQ. Dus toen hij van zijn hobby zijn beroep kon maken was dat een natuurlijk en logische keuze. Met passie voor BBQ startte hij eind 2015 de toonaangevende webwinkel Kamado Express. Drie jaar was BBQ Experience Center The Fire Station een feit. Dé BBQ specialist van het zuiden in Kaatsheuvel.

Joris

Bedrijfsleider & pitmaster

Joris is onze vaste pitmaster! BBQ-er in hart en nieren en zo kwam hij ook, als freelancer, bij The Fire Station terecht. Inmiddels is Joris in vaste dienst als bedrijfsleider en pitmaster. Dus met zijn BBQ kennis zit het wel snor. Zomer of winter, ook thuis, er wordt door Joris dagelijks de kamado aangestoken. Daarnaast heeft hij zijn eigen BBQ rub: Duketown Smokers!

Miguel Mahieu

Miguel

Pitmaster

Vanaf het eerste uur dat The Fire Station startte is Miguel huis-pitmaster bij ons. Eigenaar van FeelFood Factory en in te huren voor alles wat met koken en BBQ te maken heeft. Je kunt hem bellen voor BBQ workshops, catering en demo's. Zeer ervaren met de kamado en de OFYR en daarom onze vaste huis-pitmaster!

Michael

Pitmaster

Ook Michael is kind aan huis bij The Fire Station. Eerst alleen als influencer en nu als (gast)pitmaster en natuurlijk als vriend van The Fire Station. Michael heeft een eigen BBQ blog en dat is niet de minste: www.grillfun.nl. Eén van dé toonaangevende BBQ blogs van Nederland! Michael is bedreven op de Weber, de OFYR en de Kamado Joe.

Marco

Pitmaster

Hoe Marco bij The Fire Station is gekomen weet niemand meer. Wat we wel weten is dat Marco een super goede en creatieve BBQ-er is. Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij ook zijn eigen blog bij: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op de kamado.

Proef de sfeer

Bavette rol grillen
Lomo al Trapo
Zoete aardappel en rode peper
Recept doornemen
BBQ aansteken
De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 142 reviews.