skip to Main Content

Heerlijk, vis op de BBQ!

€ 89,00 p.p.

Diverse data

Gevorderd

13.00 – 17.00u

Aan de slag

Wie denkt dat water en vuur niet samengaan raden wij onze BBQ vis workshop aan! Bij barbecueën denk je waarschijnlijk snel aan vlees, maar dat is nergens voor nodig. Met vis en zeevruchten kun je heerlijke gerechten van de kamado op tafel zetten. Hoe dat moet? Dat laten we je tijdens deze 4 uur durende vis workshop ontdekken!

Wat ga je leren?

Deze BBQ vis workshop hebben we ontwikkeld omdat we tijdens andere workshops en evenementen regelmatig vragen krijgen over vis op de BBQ. Veel kamado liefhebbers weten inmiddels goed hoe ze vleesgerechten moeten bereiden op de BBQ, maar vinden een vis BBQ toch een stukje lastiger. Vandaar dat we deze vis workshop ontwikkeld hebben waarbij we je alle do’s and don’t’s voor de bereiding van vis en schaaldieren op de BBQ leren. Ondertussen ga je dit natuurlijk ook meteen zelf in de praktijk brengen, zodat je in het vervolg precies weet hoe je een vis barbecue bereidt.

In onze workshops maken we gebruik van onze A-merk kamado’s zoals Big Green Egg, Primo Grills en The Bastard. Ben jij klaar om meer te leren? Neem je vrienden mee of kom alleen. Dat maakt niet uit want we hebben allemaal dezelfde hobby! Gezelligheid gegarandeerd! Boek je direct op deze website dan ontvang je een e-ticket in je mailbox en zien we je graag op de door jou gekozen datum.

Onze pitmasters sturen jullie aan en onze gasten zijn de uitvoerende krachten! Bij ons zit je dus niet stil maar ga je zelf aan de slag.

Wat behandelen we?

  • Welke technieken zijn er?
  • Algemene kamado tips & tricks
  • Hot & fast op de gietijzeren bakplaat
  • Vis en schaaldieren roken & grillen
  • Werken met rookhout
  • Inspiratie en fun

Wat ga je zelf doen?

  • Je eigen gerechten van A tot Z voorbereiden
  • Het aansteken van de kamado
  • Je kamado op temperatuur brengen en houden
  • Een gerecht bereiden, onder supervisie van onze chefs
  • Gebruik van de (vis)accessoires en voorbereiden op gebruik
  • En natuurlijk….alles lekker opeten

De recepten

De BBQ vis workshop bevat uitsluitend verse vis- en schaaldieren en we gaan aan de slag met diverse kamado technieken. Op basis van verkrijgbaarheid en het seizoen kiezen we uit de volgende kraakverse producten zoals:

  • Searen – Tonijn Tataki
  • Stoven – Mosselen van de BBQ
  • Direct grillen – Black Tiger Prawns
  • Roken – Zalm op de cederhouten rookplank
  • Grillen – Scheermessen / oesters / kreeft
  • Indirect grillen & roken – Kabeljauw / Tarbot
  • Pizzasteen – Flammkuchen met zalm
  • Grillen – Gevulde pijlinktvis

Bovenstaande recepten zijn een indicatie van wat we gaan bereiden en kunnen wijzigen. Na afloop van de workshop ontvang je een inlogcode om de recepten te downloaden.

De locatie

The Fire Station is een BBQ shop mét BBQ Experience tuin. We zijn gevestigd in Kaatsheuvel in een voormalige brandweerkazerne uit de jaren 50. Een unieke locatie!

Je ticket(s) bestellen

Bij The Fire Station bestel je tickets geheel online! Je kiest de workshop, de datum en het aantal personen. Vervolgens ga je naar de winkelmand en reken je af. Je krijgt dan direct de ticket(s) in je mailbox. Deze neem je mee en laat je zien bij binnenkomst.

Kortingscodes

Heb je een kamado BBQ bij The Fire Station of Kamado Express gekocht dan krijg je er een gratis workshop* bij. Bij aankoop krijg je van ons een kortingscode, deze kun je invullen in de winkelwagen en alles wordt direct netjes verrekend.

Parkeren

Parkeren kan voor de deur en is gratis, hier vind je meer info over parkeren en de route.

Het verloop van de workshop

Kamado barbecueën is buitenkoken! Dus vindt onze BBQ Experience geheel buiten plaats. Onze tuin ligt op ‘t zuiden dus van maart tot oktober is het, met een beetje geluk, goed toeven. We hebben ook een grote overkapping dus gaat de workshop altijd door. Uiteraard dien je je te kleden op de weersomstandigheden.

Onze open kamado workshops zijn all-in. Alle bereidingen en drank (koffie, thee, fris en alcoholvrij bier) zijn inclusief. Bij binnenkomst starten we met een drankje en wachten we tot de groep compleet is. Dan trek je een unieke The Fire Station leren schort aan en gaan we aan de slag! We bespreken praktische zaken, nemen de recepten door en dan gaan we, in groepjes, aan de slag. We beschikken over een groot aantal (large) kamado’s van de merken Big Green Egg, The Bastard, Primo en Kamado Joe (vanaf 2020).

De gehele middag word je begeleid door onze professionele BBQ pitmasters. Er is ruimschoots tijd voor vragen, om rond te kijken en om met andere deelnemers van gedachten te wisselen.

Thuis aan de slag!

In de paar uur dat onze BBQ workshop duurt proberen we je uiteraard zoveel mogelijk te leren. Er is veel ruimte voor vragen en het aanleren van nieuwe BBQ-technieken. De recepten kun je, na afloop, op deze website downloaden. Je ontvangt van ons een inlogcode. Heb je behoefte aan meer recepten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

* voorwaarden van toepassing

Eerst proberen, dan pas kopen?

Liever eerst proberen en daarna een kamado kopen? Dat kan! Volg een kamado workshop bij ons! Koop je daarna in onze winkel The Fire Station of in onze webwinkel Kamado Express een kamado dan is de workshop geheel gratis of voor het grootste deel. Dit laatste heeft te maken met het totaalbedrag dat je uitgeeft.

Je wilt een kamado kopen maar het eerst ervaren?

Je bent echt niet de enige! Regelmatig krijgen we de vraag wat het verschil is tussen de merken die we verkopen. Weten hoe een kamado werkt, wat de meerwaarde is t.o.v. een stalen of gas BBQ en ga zo maar door…

Om je te helpen voorzien we je, zowel online als in onze winkel, van zoveel mogelijk informatie. Toch is er maar één echte manier om deze unieke vorm van barbecueën te ervaren en te vergelijken. Dat kun je alleen maar door erop te werken! Boek dus een kamado workshop en leer werken met onze A-merk kamado’s, zoals Big Green Egg, Primo, Kamado Joe en The Bastard. Op deze manier kom je er achter hoe het smaakt, hoe het werkt en welke kamado het beste bij jou past.

Koop je uiteindelijk je barbecue bij ons? Dan ontvang je het bedrag van de workshop retour!

We staan voor

  • De beste, verse ingrediënten
  • Veel gerechten bereiden
  • Veel technieken aanleren
  • Zoveel mogelijk zelf doen
  • Werken met onze A-merken
  • Samen genieten van onze hobby
  • Les van professionele BBQ chefs
  • En..Brabantse gastvrijheid en gezelligheid

Inschrijven

16 plaatsen beschikbaar

Beoordelingen

Proef de sfeer

Bavette rol grillen
Lomo al Trapo
Zoete aardappel en rode peper
Recept doornemen
BBQ aansteken

Kamado barbecueën met pitmasters!

Heb jij weleens les gehad van een echte BBQ pro? Iemand die van BBQ-en zijn beroep heeft gemaakt en elke dag bezig is met het verfijnen van zijn BBQ techniek? Dat biedt The Fire Station dus ook! Je krijgt dus alle in's en out's van onze professionele pitmasters.

Kamiel

Van huis uit Marketing specialist. Met zijn passie voor BBQ en de kennis van websites en internet marketing begon startte hij in juni 2016 de inmiddels toonaangevende webwinkel Kamado Express. Ruim 2 jaar is The Fire Station een feit. Dé kamado specialist van het zuiden met volledig BBQ Experience Center in Kaatsheuvel.

Miguel Mahieu

Miguel

Eigenaar van FeelFood Factory en in te huren voor allerhande BBQ workshops, catering en demo's. Zeer ervaren met vele vormen van barbecue en één van onze vaste huis-pitmasters!

Joris

Joris is onze andere vaste pitmaster. Hij is een BBQ-er in hart en nieren. Of het nu zomer of winter is, ook thuis wordt de keramische BBQ tijdens alle jaargetijden aangestoken. Daarnaast ontwikkelde hij ook nog eens zijn eigen BBQ rub: Duketown Smokers!

De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 65 reviews.

Back To Top