skip to Main Content

Kamado Workshop Lente

€ 79,00 p.p.

Diverse data

Beginner & gevorderd

13.00 – 17.00u

Lente? Yes! Weer BBQ-en!

Heerlijk! Als het weer lente is. Lekker weertje, meer naar buiten en natuurlijk gaan we vaker BBQ-en! Wij gaan in de winter gewoon door maar in de lente is een BBQ workshop gewoon net wat leuker. Lekker aan de slag in ons BBQ Experience Center met tuin op ‘t zuiden. Tijdens deze 4 uur durende workshop, in de tuin van onze brandweerkazerne, staan onze keramische BBQ’s klaar waar jij nieuwe technieken gaat leren. Je gaat dus zelf actief aan de slag!

Wat ga je leren?

Tijdens deze lente BBQ workshop laten we je zien wat de mogelijkheden zijn met de keramische BBQ! Een kamado BBQ leent zich, in tegenstelling tot een stalen BBQ, heel erg goed om bij lage temperaturen te garen of juist op hoge temperaturen een mooie stuk steak te grillen. Liever pizza? Kan ook. Eigenlijk kan het gewoon allemaal!

In onze workshops maken we gebruik van onze merken zoals Big Green Egg, Primo Grills, The Bastard en Kamado Joe. Ben jij klaar om meer te leren? Neem je vrienden mee of kom alleen. Dat maakt niet uit want we hebben allemaal dezelfde hobby! Gezelligheid gegarandeerd! Boek je direct op deze website dan ontvang je een e-ticket in je mailbox en zien we je graag op de door jou gekozen datum.

Wij sturen jullie aan en onze gasten zijn de uitvoerende krachten! Bij ons zit je dus niet stil maar ga je zelf aan de slag.

Wat behandelen we?

  • Low & slow techniek
  • Hot & fast op het gietijzeren rooster
  • Roken met hout
  • Tips & tricks
  • Welke technieken zijn er?
  • Veel inspiratie en fun

Wat ga je zelf doen?

  • Vullen en aansteken van de kamado
  • Je kamado op temperatuur brengen en houden
  • Je eigen gerechten voorbereiden
  • Gebruik van de accessoires en voorbereiden op gebruik
  • En natuurlijk….alle lekkere gerechten bereiden en opeten

De recepten

De Lente kamado workshop bevat een diversiteit aan technieken en bereidingen en alle ingrediënten zijn vers! Denk aan BBQ gerechten zoals:

  • Gietijzeren skillet – Gegrilde feta
  • Direct grillen – Gamba’s Piri Piri of op Oostere wijze
  • Indirect grillen – Moink balls
  • Roken – Zalm op de cederhouten plank
  • Grillen op gietijzer – Bavette of Bavetteroll
  • 3 – 2 – 1 methode – Spareribs
  • Stoven – Sweet Stuffed Potatoes

Bovenstaande recepten zijn een indicatie van wat we gaan bereiden en kunnen wijzigen.

Na afloop van de workshop ontvang je een inlogcode om de recepten te downloaden.

Download recepten

De locatie

The Fire Station is een BBQ shop mét BBQ Experience tuin. We zijn gevestigd in Kaatsheuvel in een voormalige brandweerkazerne uit de jaren 50. Een unieke locatie!

Je ticket(s) bestellen

Bij The Fire Station bestel je tickets geheel online! Je kiest de workshop, de datum en het aantal personen. Vervolgens ga je naar de winkelmand en reken je af. Je krijgt dan direct je de ticket(s) in je mailbox. Deze neem je mee en laat je zien bij binnenkomst.

Kortingscodes

Heb je een kamado BBQ bij The Fire Station of Kamado Express gekocht dan krijg je er een gratis workshop* bij. Bij aankoop krijg je van ons een kortingscode, deze kun je invullen in de winkelwagen en alles wordt direct netjes verrekend.

Parkeren

Parkeren kan voor de deur en is gratis, hier vind je meer info over parkeren en de route.

Het verloop van de workshop

Kamado barbecueën is buitenkoken! Dus vindt onze BBQ Experience geheel buiten plaats. Onze tuin ligt op ‘t zuiden dus van maart tot oktober is het, met een beetje geluk, goed toeven. We hebben ook een grote overkapping dus gaat de workshop altijd door. Uiteraard dien je je te kleden op de weersomstandigheden.

Onze open kamado workshops zijn all-in. Alle bereidingen en drank (koffie, thee, fris en alcoholvrij bier) zijn inclusief. Bij binnenkomst starten we met een drankje en wachten we tot de groep compleet is. Dan trek je een unieke The Fire Station leren schort aan en gaan we aan de slag! We bespreken praktische zaken, nemen de recepten door en dan gaan je, in groepjes, aan de slag. We beschikken over een groot aantal (large) kamado’s van de merken Big Green Egg, The Bastard, Primo en Kamado Joe.

De gehele middag wordt je begeleidt door onze professionele BBQ pitmasters. Er is ruimschoots tijd voor vragen, om rond te kijken en om met andere deelnemers van gedachten te wisselen.

Thuis aan de slag!

In de paar uur dat onze BBQ workshop duurt proberen we je uiteraard zoveel mogelijk te leren. Er is veel ruimte voor vragen en het aanleren van nieuwe BBQ-technieken. De recepten kun je, na afloop, op deze website downloaden. Je ontvangt van ons een inlogcode. Heb je behoefte aan meer recepten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

* voorwaarden van toepassing

EERST PROBEREN, DAN PAS KOPEN?

Liever eerst proberen en daarna een kamado kopen? Dat kan! Volg een kamado workshop bij ons! Koop je daarna in onze winkel The Fire Station of in onze webwinkel Kamado Express een kamado dan is de workshop geheel gratis of voor het grootste deel. Dit laatste heeft te maken met het totaalbedrag dat je uitgeeft.

JE WILT EEN KAMADO KOPEN MAAR HET EERST ERVAREN?

Je bent echt niet de enige! Regelmatig krijgen we de vraag wat het verschil is tussen de merken die we verkopen. Weten hoe een kamado werkt, wat de meerwaarde is t.o.v. een stalen of gas BBQ en ga zo maar door…

Om je te helpen voorzien we je, zowel online als in onze winkel, van zoveel mogelijk informatie. Toch is er maar één echte manier om deze unieke vorm van barbecueën te ervaren en te vergelijken. Dat kun je alleen maar door erop te werken! Boek dus een kamado workshop en leer werken met onze A-merk kamado’s, zoals Big Green Egg, Primo, Kamado Joe en The Bastard. Op deze manier kom je er achter hoe het smaakt, hoe het werkt en welke kamado het beste bij jou past.

Koop je uiteindelijk je barbecue bij ons? Dan ontvang je het bedrag van de workshop retour!

We staan voor

  • Zelf gerechten bereiden
  • Nieuwe technieken aanleren
  • De beste, verse ingrediënten
  • Werken met A-merk kamado's
  • Samen genieten van onze hobby
  • Les van onze BBQ pro's
  • En....Brabantse gastvrijheid en gezelligheid

Beoordelingen

Proef de sfeer

Bavette rol grillen
Lomo al Trapo
Zoete aardappel en rode peper
Recept doornemen
BBQ aansteken

Kamado barbecueën met echte pitmasters!

Heb jij weleens les gehad van een echte BBQ pro? Iemand die van BBQ-en zijn beroep heeft gemaakt en elke dag bezig is met het verfijnen van zijn BBQ techniek? Zulke mensen werken bij The Fire Station! Je krijgt dus alle BBQ in's en out's van echte pitmasters.

Kamiel

Eigenaar & Pitmaster

Als kind stond hij al in de keuken en was al jong bezig met BBQ. Dus toen hij van zijn hobby zijn beroep kon maken was dat een natuurlijk en logische keuze. Met passie voor BBQ startte hij eind 2015 de toonaangevende webwinkel Kamado Express. Drie jaar was BBQ Experience Center The Fire Station een feit. Dé BBQ specialist van het zuiden in Kaatsheuvel.

Joris

Bedrijfsleider & pitmaster

Joris is onze vaste pitmaster! BBQ-er in hart en nieren en zo kwam hij ook, als freelancer, bij The Fire Station terecht. Inmiddels is Joris in vaste dienst als bedrijfsleider en pitmaster. Dus met zijn BBQ kennis zit het wel snor. Zomer of winter, ook thuis, er wordt door Joris dagelijks de kamado aangestoken. Daarnaast heeft hij zijn eigen BBQ rub: Duketown Smokers!

Miguel Mahieu

Miguel

Pitmaster

Vanaf het eerste uur dat The Fire Station startte is Miguel huis-pitmaster bij ons. Eigenaar van FeelFood Factory en in te huren voor alles wat met koken en BBQ te maken heeft. Je kunt hem bellen voor BBQ workshops, catering en demo's. Zeer ervaren met de kamado en de OFYR en daarom onze vaste huis-pitmaster!

Michael

Pitmaster

Ook Michael is kind aan huis bij The Fire Station. Eerst alleen als influencer en nu als (gast)pitmaster en natuurlijk als vriend van The Fire Station. Michael heeft een eigen BBQ blog en dat is niet de minste: www.grillfun.nl. Eén van dé toonaangevende BBQ blogs van Nederland! Michael is bedreven op de Weber, de OFYR en de Kamado Joe.

Marco

Pitmaster

Hoe Marco bij The Fire Station is gekomen weet niemand meer. Wat we wel weten is dat Marco een super goede en creatieve BBQ-er is. Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij ook zijn eigen blog bij: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op de kamado.

De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 146 reviews.