skip to Main Content

Geschiedenis: hoe een BBQ hobby uit de hand liep

Soms hoor je het nog weleens “hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt”. Dat is bij BBQ Experience Center The Fire Station zeker het geval! Zowel de winkel als de webwinkel Kamado Express zijn initiatieven van Kamiel van Riel. Wil je weten hoe het zo gelopen is? Lees dan zijn verhaal!

Juni 1985

Kamiel’s ouders kopen een Weber. Destijds een vrij onbekende vorm van (gesloten) BBQ. Het vuur is aangewakkerd.

April 2006

Eindelijk zijn 1e eigen serieuze BBQ. Een Weber Performer Deluxe

Juni 2012

Kamiel maakt kennis met de Big Green Egg

April 2015

Aankoop 1e kamado. Om budgettaire redenen een Black Bastard Small

September 2015

1e kamado workshop bij Black Bastard

December 2015

Dealerovereenkomst met 200Fahrenheit wordt getekend

juni 2016

Webshop Kamado Express gaat live

april 2017

Monolith wordt in het assortiment opgenomen.

september 2018

Kamado Express opent winkel en BBQ Experience Center The Fire Station

augustus 2018

Big Green Egg wordt in het assortiment opgenomen

december 2018

Eerste workshop bij The Fire Station is een feit

januari 2020

Kamado Joe wordt aan het assortiment toegevoegd.

Van jongs af aan: BBQ!

Als jongen kwam ik, via mijn ouders in aanraking met de Weber. Destijds nog een unieke en vernieuwende vorm van BBQ in Nederland . Er was nog nauwelijks een BBQ cultuur en een gesloten kogel / ketel BBQ zag je niet vaak. Als er thuis gebarbecued werd stond ik erbij en hielp ik mee waar ik kon. Lekker fikkie steken! De passie voor koken op echt vuur was geboren!

Eenmaal op mezelf wonend werd er op het balkon van mijn appartement direct gebarbecued, dat vonden mijn buren niet altijd een pretje! Later kocht ik een huis met tuin en daar werd direct een complete Weber Performer Deluxe GBS in geplaatst. Medio 2012 leerde ik de keramische BBQ kennen, uiteraard de Big Green Egg en in 2014 kocht ik mijn eerste kamado. Omdat ik nog niet 100% overtuigd was of het wel wat voor mij was werd het een (iets goedkopere) Black Bastard Small. En wat bleek…het was wat voor mij! Sindsdien ben ik “verslaafd” geraakt aan werken met de keramische BBQ en alles wat er bij deze prachtige vorm van buitenkoken hoort. Ow ja….de Weber eindigde op Marktplaats! ????

Het ontstaan van Kamado Express

Bovenstaand verhaal is natuurlijk niet een reden om een webshop te beginnen. Dat zit zo: tijdens een kamado BBQ workshop maakte ik kennis met de importeur van The Bastard en al snel werd me duidelijk dat er “online” nog veel te halen en te verbeteren viel. Omdat ik al enkele jaren actief was met mijn eigen online marketing bureau werd me, na enig onderzoek, snel duidelijk dat er potentie in deze markt zat. The Bastard had behoefte aan een partner in het zuiden van Nederland en van je hobby een business maken sprak mij wel aan! Dus in juni 2016 ging webwinkel “Kamado Express” live!

BBQ SHOP & BBQ EXPERIENCE CENTER THE FIRE STATION

Kamado Express werd een groot succes! Maar de mooiste vorm van buitenkoken verdiende, mijns inziens, meer dan een kleine showroom in een anoniem kantoorpand. In augustus 2017 kwam “de oude brandweerkazerne” in het centrum van Kaatsheuvel op mijn pad. Het was een teken dat ik van “clicks” naar “bricks” moest gaan. In september 2018 opende The Fire Station haar deuren!

ZIEN, VOELEN, PROEVEN, ERVAREN

Dat zijn precies de woorden die The Fire Station goed omschrijven. Een plek waar je altijd welkom bent, ook als je niets wilt kopen maar wel gezellig met gelijkgestemden wilt keuvelen en kennis uit wilt wisselen over BBQ, lekker eten en koken op vuur.

Kom dus kijken, voel de kwaliteit, prik een vorkje mee en ervaar onze merken en onze experience tuin. Je zult er geen spijt van krijgen!

Graag tot ziens.

Kamiel

De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 201 reviews.
Close search
Winkelwagen