fbpx skip to Main Content

Guest BBQ Event met Chef Lars

We organiseren bij The Fire Station niet alleen workshops en clinics, maar ook een maandelijks event, namelijk het Guest BBQ Event. Tijdens dit evenement komt een pitmaster zijn signature dish bereiden op onze kamado’s en jij kunt natuurlijk lekker komen proeven en proberen! Aan Chef Lars de eer om deze traditie af te trappen en wat een succes!

Meet Chef Lars

Lars Vierhout is een echte zoetekauw. Hij begon met werken in een bakkerij en specialiseerde zich in patisserie. Daarnaast heeft hij nog een hobby, namelijk fotograferen. Hij wist deze twee passies te combineren en wat een uitkomst! Zijn Instagram-account staat vol met de heerlijkste zoetigheden en andere gerechten en niet onbelangrijk, hij wist er zijn werk van te maken. 

Chef Lars is namelijk op freelance basis in te huren om jouw kaart tot een hoogtepunt te brengen. “Andere ondernemers helpen om het meeste van hun kaart en assortiment te maken, mooie gerechten te ontwerpen en ze vervolgens ook nog goed op beeld zetten, dat noem ik van mijn hobby mijn werk maken”. Je kunt bij hem terecht voor productontwikkeling, food fotografie en demonstraties & gastlessen.

Afgelopen week kwam hij zijn signature dish bereiden tijdens ons Guest BBQ Event en je raadt het al, het werd een heerlijk BBQ dessert!

Zo bereid je dit BBQ dessert

Gegrilde ananas met toffeesaus en witte chocolademousse

1 ananas | 250 g suiker | 250 ml water | 1 steranijs

Begin met de ananas:

Schil 1 verse ananas en snijd deze in repen.

Om het suikerwater te maken, breng je 250 ml water, 250 g suiker en 1 steranijs aan de kook en laat het daarna afkoelen tot 50 graden.

Giet het suikerwater samen met de ananas in een baking pan en zet deze op een lage temperatuur op je kamado.

Grill de ananas daarna op het rooster voor een lekkere BBQ smaak.

 

250 g slagroom | 250 g volle melk | 250 g boter | 500 g suiker

Dan gaan we door naar de toffeesaus:

Breng de slagroom, volle melk, boter en suiker aan de kook op laag vuur en laat karameliseren. Gebruik hiervoor een saus pannetje en hou hem warm op laag vuur op je kamado.

 

500 g ongezoete slagroom | 250 g witte chocolade

En tot slot, de witte chocolademousse:

Klop 3/4 van de slagroom op tot yoghurt dikte.

Verwarm dan 1/4 van de slagroom tot 60 graden en laat 250 g witte chocolade oplossen.

Spatel dit mengsel door de opgeklopte slagroom en laat daarna rusten in een spuitzak of bak in de koelkast.

Enjoy!

De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 18 reviews.

Back To Top