skip to Main Content

Oosterse gamba’s met wakamé

Gevorderd

30 minuten

Niet pittig

Boodschappenlijstje

  • 12 gamba’s (Black Tiger maat 12 /15 )
  • scheutje zonnebloemolie
  • snuf zout
  • 1 teen knoflook
  • Saus.Guru Tokyo High saus
  • Koriander (vers)
  • Sesamzaadjes
  • Wakamé (zeewier)
  • Zout en peper uit de molen, om in te wrijven

Print dit recept

Tools en benodigdheden

Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

  • Gietijzeren skillet of koekenpan

Bereidingswijze

160 C, direct.

  • Hak eerst de koriander fijn.
  • Dep dan de gamba’s goed droog.
  • Snijd de knoflook in super dunne schijfjes.
  • Verhit de olijfolie in de koekenpan op de kamado.
  • Bak vervolgens de knoflook ca. 2 minuten zodat ze smaak afgeven aan de olie (let op dat het niet verbrand).
  • Voeg de gamba’s toe en strooi er een snufje zout over.
  • Zodra de gamba’s roze kleuren worden ze gaar, schep ze dan om tot ze helemaal gaar zijn.
  • Voeg op het laatst de Saus.Guru Tokyo High saus toe en bak kort mee.

Presentatie

  • Leg een beetje Wakame in het bootje.
  • Leg hierop de gamba.
  • Voeg een paar druppels Saus.Guru Tokyo High Saus toe.
  • Maak af met een paar sesamzaadjes en wat gehakte koriander.
  • Steek er een prikkertje in en….smullen maar!

Eet smakelijk!

De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 93 reviews.
Back To Top