skip to Main Content

Picanha met een twist

130 °C indirect | 200 °C direct

90 minuten

Niet pittig

Boodschappenlijstje

  • 1 Picanha ± 1200 gram
  • Beef rub Blues Hog of KosmosQ
  • Gerookt zout
Print dit recept

Tools en benodigdheden

Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

  • BBQ handschoenen
  • Rotisserie
  • Meater +
  • Aluminiumfolie
  • Lekbak
  • Prik kernthermometer
  • ConvEGGtor / Platesetter

Bereidingswijze

We laten de picanha eerst 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dit doen we zodat het vlees gelijkmatig warm wordt. Doe je dit niet dan is de kern dadelijk nog koud en de buitenzijde doorbakken!

  • Leg de picanha op je snijplank met de vetkap omhoog.
  • Snijd hier een ruitvorm in. De bedoeling is dat je tot aan (niet in) het vlees deze snijdt
  • Rub het vlees en laat ±15 tot 30 min. intrekken.
  • Steek ondertussen de kamado aan en richt deze in voor indirecte bereiding op 130 graden.
  • Leg de picanha op de kamado en steek de Meater+ erin (tot aan het streepje).
  • Verwarm de picanha tot een kerntemperatuur van 41 graden.
  • Haal de picanha van de kamado en laat deze 5 minuten afkoelen afgedekt (niet ingepakt) met aluminiumfolie (dus zeker niet strak inpakken).
  • Verwarm de kamado half indirect en half direct naar 180 – 200 graden.
  • Leg de rotisserie op je kamado en steek de stekker in het stopcontact.
  • Leg de picanha op je snijplank met de vetkap naar boven en de punt van het vlees naar links (de picanha heeft een vorm van een driehoek).
  • Snij de picanha nu in steaks van 6 cm breed. Start met snijden bij de kleine punt links en snij dan naar rechts.
  • Rijg de picanha op je spit. Neem een plak in je handen en buig de punten bij elkaar met de vetkap naar buiten. Steek halverwege de smalle kant de spies in het vlees (lukt dit niet, maak dan even met een mesje een inkeping).
  • Rijg de stukken vlees om en om met de vetkap naar buiten geplaatst zodat het vet tijdens het draaien het vlees bedruipt.
  • Hang de spit in de rotisserie en zet deze aan.
  • Temperatuur de picanha regelmatig per de prik thermometer. We halen deze eraf bij 52 graden kern!
  • Laat het spit even afkoelen. Smullen maar!
De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 171 reviews.
Close search
Winkelmand