skip to Main Content

Spareribs "fall of the bone"

Easy

5 uur

Mild pittig

Bereidingswijze

  • Verwijder het vlies van de spareribs door een mesje onder het vlees te duwen en het vlies los te trekken.
  • Als het meezit trek je het vlies er in een keer af. Laat het vlies niet zitten, dit is niet zo lekker en zo kan de rub niet goed in het vlees trekken.
  • Wij wrijven het vlees altijd een dag van te voren in met de rub.
  • Die kun je zelf maken (volgens recept hieronder) maar onze favoriet is de milde rub van Duketown Smokers. Houd je van pittig? Dan neem je de Grate Goods Spicy Chipotle rub.
  • Pak de ribben in folie in en laat ze 12 tot 24 uur staan.

Je kamado BBQ sessie:

  • Steek je kamado aan en breng hem naar een temperatuur van ca. 125 graden.
  • Wij voegen graag rookhout toe. Gooi 1 chunk in het vuur.  De rooksmaak bepaal je zelf!
  • Plaats de plate setter / conveEGGtor in je kamado met drip pan erop.
  • Pak de plate setter in met aluminium folie of doe er een laagje water in. Er komt namelijk veel vet uit de ribben gedropen.
  • Leg het rooster op het hitteschild en zet daarop je ribrek.
  • Gaar en smoke de spareribs in 3 uur.

Let op: de totale bereidingstijd is sterk afhankelijk van de grootte en of je spareribs dik of dun bevleesd zijn.

  • Pak vervolgens de ribben in, neem een stevige soort aluminiumfolie, wikkel ze erin en leg ze weer 2 uur op je kamado.
  • Voeg wat appelsap of whiskey toe. Nu worden gestoomd en dus mals!
  • Meng de ingrediënten voor de glaze (je mag ook BBQ saus gebruiken) en smeer de ribs in.
  • Nu kun je ze nog even terugleggen zodat de “coating” sticky wordt en de ribs weer iets harder worden.
  • Na ca. 30 minuten kun je smullen van je “fall of the bone” ribs
  • …pas op dat je je vingers niet opeet 😉

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 2 kwalitatieve spareribs racks

Ingrediënten rub:
Maak hem zelf of bestel hem hier!

  • 5 el paprikapoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el donkere basterdsuiker

Ingrediënten glaze:

  • 1/2 cup appelsap
  • 1/2 cup ketjap
  • 1/2 cup ketchup
  • 3 el honing
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el whisky
  • 1/2 ui fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngesnipperd
De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 142 reviews.