skip to Main Content

bbq Spareribs

Easy

2 tot 3 uur

Niet pittig

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding
Verhit de kamado tot 160 graden. Leg 90cm aluminiumfolie op een grillpan en leg de ribben op het folie. Strijk de olie er overheen en wrijf het in met de Chinese vijfkruidenmix, voeg de fijngesneden ui, zout, peper en rode chili toe. Leg nog een laag folie over de top en vouw het tot een strak pakketje. Bak 2-3 uur op de kamado tot het zacht en goed doorbakken is.

Stap 2: Glazuur
Terwijl de ribben op de kamado liggen: breng alle ingrediënten in een pan aan de kook, laat sudderen totdat het glazuur dik is en aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Laat dit staan tot het weer nodig is.

Stap 3: bbq
Open het aluminiumpakketje, haal de ribben er uit en borstel ze volledig met het glazuur. Bak dit op medium-hete barbecue kolen. Blijf het glazuur over de ribben borstelen terwijl je de ribben regelmatig keert totdat alle glazuur is gebruikt. Als het goed is hebben de ribben nu een flinke glazuurlaag. Serveer met salade.

Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen

  • 1,5-2kg varkensribben
  • 2 eetlepels Chinese vijfkruidenpoeder
  • 2 lente uitjes
  • 2 theelepels zoete pimentón dulce (gerookt paprikapoeder, mild)
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • Olijfolie

Glazuur

  • 2 stuks steranijs
  • 1 klein glas appelsap (150ml)
  • 3 dessertlepels Chinese vijf kruiden
  • 4 dessertlepels honing
  • 8 dessertlepels Heinz bbq saus
De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 78 reviews.
Back To Top