skip to Main Content

Beef Tataki

Easy

40 minuten

Niet pittig

Bereidingswijze

Heerlijk! Beef Tataki! Dit recept is makkelijk te maken én doordat het vlees kort moet dichtschroeien, staat de Beef Tataki zo op tafel! Met de wakamé, komkommer, ui, koriander en sesamzaadjes zorg je voor een uniek gerecht waar je je gasten mee kan verrassen!

 

How to grill

De voorbereiding

  • Snijd de rode ui in ragfijne schijfjes en de komkommer in hele kleine blokjes (brunoise gesneden), hak vervolgens de koriander helemaal fijn.
  • Leg de gesneden groente en kruiden apart in een bakje.

 

Het vlees

  • Haal de jodenhaas uit de koeling en uit de verpakking. Laat het vlees minimaal 1 uur op kamertemperatuur komen. Spoel het vlees af en dep het droog.
  • Strooi zout en peper over alle zijdes van het vlees.
  • Breng de kamado naar een temperatuur van 180 °C.
  • Grill het vlees ca. 2 minuten per zijde, let op: het vlees moet medium rare worden!
  • Na het grillen leg je het vlees 15 min. in een (vlees-)bak met een schone theedoek erop, dan kan het even rusten.

 

De presentatie: 

  • Snijd de jodenhaas in flinterdunne plakjes. Let op: snijd een biefstuk altijd tegen de draad in. 
  • Leg een beetje Wakame in ieder schaaltje of bordje en leg hierop een aantal zeer dun gesneden plakjes vlees.
  • Maak af met de rode ui, de komkommerblokjes, een paar sesamzaadjes en wat gehakte koriander.
  • Prik er een prikkertje in.
  • Voeg een paar druppels Saus.Guru Tokyo High Saus toe.
  • En….smullen maar! 
Recept Beef Tataki

Benodigdheden

  • Kleine bordjes of ondiepe schaaltjes
  • Houtskool
  • Grillrooster

Ingrediënten

  • 1 jodenhaas of diamanthaas
  • Komkommer in minuscule blokjes (zonder schil)
  • In fijne, dunne ringetjes gesneden rode ui
  • Koriander (vers)
  • Saus.Guru Tokyo High saus
  • Sesamzaadjes
  • Wakamé
  • Zout en peper uit de molen, om in te wrijven
De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 136 reviews.