skip to Main Content

Beer Can Chicken

Easy

1,5 uur

Niet pittig

Bereidingswijze

  • Begin met het schoonmaken van de kip, spoel met water en dep droog.
  • Mix vervolgens alle kruiden in een kom.
  • Neem één eetlepel van het kruidenmengsel en stop dit in de kip
  • Met de rest van het mengsel smeer je de buitenkant van de kip in
  • Maak het blikje bier open en giet er een kleine hoeveelheid bier uit
  • Schuif de kip over het blikje heen, de kip moet nu kunnen blijven staan

KAMADO TIME!

  • Gebruik de plate setter zodat de kip niet direct boven het open vuur staat en verwarm de kamado tot ca. 200 graden
  • Zet de kip op de grill en laat deze 75 tot 90 minuten staan
  • Gebruik ovenhandschoenen en haal de kip voorzichtig van de grill
  • Laat deze nog even 5 tot 10 minuten staan voordat je het blikje verwijdert, het blikje is namelijk heet!!
  • Serveer warm met een lekkere salade en gepofte aardappel voor een heerlijke complete maaltijd en geniet!

Je kunt er ook voor kiezen om een rotisserie te gebruiken. Dan wordt de kip mooi rondom gegaard en krokant gegrild. Nog lekkerder! Bekijk hier hoe dat precies gaat.

beer-can-chicken

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • een hele, liefst biologische, dikke kip
  • blikje bier

Kruidenmix

  • Rub voor Beer Can Chicken
  • 1/3 cup bruine suiker
  • 3 tbsp chilipoeder
  • 1 tbsp paprikapoeder
  • 2 tbsp gemalen mosterd zaad
  • 1 tsp zout
  • 1/2 tsp gemalen zwarte peper

Benodigde accessoires

De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 142 reviews.