skip to Main Content

Chocolade taartje

Easy

30 min

Zoet

Bereidingswijze:

  • Begin met het smelten van de boter en de chocolade. Dit doe je in een schaal op de ‘au bain-marie’-manier.
  • Klop de eierdooiers met de suiker tot een luchtig beslag.
  • Voeg hieraan de bloem toe. Als dit klaar is, voeg je hieraan het boter-chocolademengsel toe en roer je het tot een glad beslag.
  • Let’s heat up that Kamado! Verwarm de Kamado tot 225 graden Celsius. Bestrijk ovenbestendige bakjes met boter en vul deze voor 2/3 met het mengsel.
  • Zet ze vervolgens in de Kamado en bak ze af in 8 tot 12 minuten. No, not time for a drink just yet!
  • Maak ondertussen de ananas schoon en snijd deze in reepjes.
  • Grill ze kort op de Kamado en zorg voor een mooie grillstreep. Hmm.. I like that!
  • Maak een crunch van de pistachenootjes, walnoten en chocoladebonen door deze fijn te slaan.
  • Leg de crunch op het bord en probeer het taartje in zijn geheel uit het bakje te krijgen.
  • Leg het taartje op de crunch en garneer deze met een bolletje vanille-ijs en natuurlijk een paar stukjes gegrilde ananas.

Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje

  • 175 gram pure chocolade
  • 175 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 4 eierdooiers
  • Ananas
  • Vanille-ijs
  • Pistachenootjes
  • Walnoten
  • Chocoladebonen
De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 93 reviews.
Back To Top