Hertenkalfszadel
Easy
1 uur
Niet pittig
Bereidingswijze
- Begin met het ontvliezen van het vlees en bind dit als een rollade op.
- Voeg vervolgens hierin takjes tijm en rozemarijn toe.
- Bestrijk de hertenkalfzadel met olijfolie en braad hem licht aan op ongeveer 200 graden Celsius.
- Breng hierna de temperatuur van de kamado terug naar ongeveer 180 graden en laat het vlees een uur rustig verder garen.
- Get something to drink! Maar zorg er wel voor dat het vlees regelmatig wordt gekeerd tijdens dit proces. So don’t drink too much!
- Als het vlees bijna klaar is, voeg je de (in vieren gesneden) boleten erbij en laat je deze roosteren.
- Leg de hertenkalf op een bord met boleten en garneer het vlees met de bloemetjes van de mesclun sla.
Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje
Voor 1 persoon
- 2 hertenkalfzadel
- Tijm
- Rozemarijn
- Slagerstouw
- 4 boleten
- Eetbare bloemetjes van mesclun sla