skip to Main Content

Oosterse gamba’s

Easy

25 minuten

Niet pittig

Bereidingswijze

Altijd lekker: gamba! Eenvoudig te bereiden en met een lekkere aziatische twist! Dit recept is voor een groep 6 tot 10 personen als side dish. Natuurlijk kun je de hoeveelheid verkleinen bij een kleinere groep mensen. Of gebruik de gamba’s niet als side dish en eet er meer p.p.! 

  • Dep de gamba’s goed droog
  • Begin parallel met het klaarzetten van de presentatie (lees onder)
  • Hak de koriander fijn.
  • Snijd de knoflook in superdunne schijfjes.
  • Verhit de olijfolie in de koekenpan op de kamado. 
  • Bak vervolgens de knoflook zachtjes zodat ze smaak afgeven aan de olie (let op dat het niet verbrand).
  • Voeg de gamba’s toe en strooi er een snufje zout en peper over.
  • Zodra de gamba’s roze kleuren worden ze gaar, schep ze voorzichtig om tot ze helemaal gaar zijn.
  • Voeg op het laatst een scheutje saus toe en bak kort mee en meng alle goed.

Presentatie 

  • Leg een beetje Wakame in een klein schaaltje/bordje.
  • Leg hierop de gamba.
  • Voeg een paar druppels Saus.Guru Tokyo High Saus toe.
  • Maak af met een paar sesamzaadjes en wat gehakte koriander.
  • Steek er een prikkertje in en… smullen maar! 
Recept oosterse gamba's

Boodschappenlijstje

Ingrediënten voor 12 porties

  • 24 of 32 gamba’s (Black Tiger maat 13 / 15 )
  • Saus.Guru Tokyo High saus of oestersaus
  • 2 teentjes knoflook
  • Sesamzaadjes
  • Wakamé (Japans zeewier)
  • Koriander (vers)
  • Zonnebloemolie
  • Zout en zwarte peper uit de molen
De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 146 reviews.