skip to Main Content

Pittige varkensribbetjes

Easy

1 tot 2 uur

Mild pittig

Bereidingswijze

  • Doe alles behalve de ribbetjes  in een blender en pureer het tot een gladde saus.
  • Vervolgens doe je de ribbetjes samen met de marinade in een afsluitbare plastic zak en laat je het een nacht intrekken in de koelkast.
  • The next day, verwijder je de overtollige marinade en dep je de ribbetjes droog met wat keukenpapier. Light up your kamado! Rooster de ribbetjes op een matig hete kamado, het beste resultaat krijg je als je indirect grilt op ca. 120 – 140 graden met de deksel dicht.
  • De ribbetjes zijn rauw, dus houd er rekening mee dat het even duurt, al gauw 2 uur als je indirect grilt. Bij direct grillen loop je het risico dat de buitenkant verbrandt en de binnenkant nog niet gaar is. And you don’t want that mate!
  • Als de ribbetjes gaar zijn dan mogen ze nog even direct boven de hete zone.

Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen

  • 1 kilo krabbetjes
  • 1 eetlepel harissa
  • 1 bol knoflook, 8 tot 10 teentjes gepeld
  • 2 theelepels zoete pimentón dulce (gerookt paprikapoeder, mild)
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 eetlepels verse oreganoblaadjes
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 150 ml olijfolie extra vergine
  • Vers gemalen zwarte peper en zeezout naar smaak
De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 78 reviews.
Back To Top