Pizzadeeg
Easy
3 uur
Niet pittig
Bereidingswijze
- Breng de kamado naar 250 graden indirect.
- Meng het gist met de suiker en het meel in een kom, maar houdt een beetje bloem achter om later de pizza bodems mee te rollen. Voeg water en olijfolie toe, meng dit goed en kneed het deeg.
- Voeg naar gelang nodig het laatste meel toe en kneed het deeg heel goed. Laat het dit minimaal een uur rijzen.
- Maak na het rijzen bollen van het deeg en laat deze weer minimaal een kwartier rijzen.
- Rol de bodem uit met extra bloem en leg op de pizzaschep.
- Beleg met tomatensaus, kaas en je favoriete ingrediënten.
Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje
Benodigd
- Hete kamado, circa 250 – 300 graden
- Plate setter
- Pizzaplank
- Pizzasteen
- Pizzaschep
Ingredienten
- Het belangrijkste ingredient is goede bloem (type 00)
- 500 gram lauw water
- een eetlepel olijfolie
- 16 gram suiker
- 25 gram zout
- 2 zakjes gedroogd gist