skip to Main Content

Pizzadeeg

Easy

3 uur

Niet pittig

Bereidingswijze

  • Breng de kamado naar 250 graden indirect.
  • Meng het gist met de suiker en het meel in een kom, maar houdt een beetje bloem achter om later de pizza bodems mee te rollen. Voeg water en olijfolie toe, meng dit goed en kneed het deeg.
  • Voeg naar gelang nodig het laatste meel toe en kneed het deeg heel goed. Laat het dit minimaal een uur rijzen.
  • Maak na het rijzen bollen van het deeg en laat deze weer minimaal een kwartier rijzen.
  • Rol de bodem uit met extra bloem en leg op de pizzaschep.
  • Beleg met tomatensaus, kaas en je favoriete ingrediĆ«nten.

Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje

Benodigd

Ingredienten

  • Het belangrijkste ingredient is goede bloem (type 00)
  • 500 gram lauw water
  • een eetlepel olijfolie
  • 16 gram suiker
  • 25 gram zout
  • 2 zakjes gedroogd gist
De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 142 reviews.