skip to Main Content

Tomatensaus

Easy

2 uur

Niet pittig

Bereidingswijze:

  • Breng je kamado naar 250 graden indirect.
  • Giet ruim olijfolie in je Dutch Oven en voeg hier twee gekneusde tenen knoflook aan toe, laat deze licht bruinen.
  • Voeg dan vier blikken gepelde tomaten toe en plet deze terwijl ze langzaam gebakken worden.
  • Laat de tomaten zachtjes inkoken tot een mooie grove saus en laat zachtjes pruttelen.
  • Voeg als de saus op zacht vuur staat de basilicum en peterselie als tak toe.
  • Laat deze meetrekken in de saus (de saus mag nu niet te heet zijn anders verliezen de kruiden hun smaak).
  • Breng op smaak met zout en peper en wat druppels extra vierge olijfolie.
  • De smaakvolle saus is nu klaar voor gebruik.

Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje

Benodigd:

Ingredienten:

  • 4 blikken gepelde tomaten
  • teen knoflook geneusd maar niet gesneden
  • Olijolie om in te bakken
  • Extra Vierge Olijolie om af te garneren
  • Basilicum
  • Bladpeterselie
De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 146 reviews.