skip to Main Content

Sukade met rode Chimichurri

Gevorderd

60 minuten

Niet pittig

Boodschappenlijstje

  • 1 stuk van 1,5 kilo sukade zonder zeen
  • Zoet paprikapoeder
  • Zout / Peper / Olijfolie
  • Verse peterselie
  • 4 tomaten
  • 1 verse rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 – 3 el Rode wijnazijn
  • 1 rode ui

Print dit recept

Tools en benodigdheden

Deze tools heb je nodig om je gerecht te bereiden!

  • Gietijzeren rooster
  • Kernthermometer

Bereidingswijze

220c, direct

Sukade voorbereiden: bekijk eerst het vlees goed, wellicht moet je de sukade splitsen en ontvliezen!

  • Rub het vlees in met peper, zout en gerookte paprikapoeder (voor een beetje pit).
  • Verwarm je kamado en het gietijzeren rooster tot 200┬░C.
  • Leg nu het vlees op de hete kamado.
  • Draai na 2,5 minuut het vlees om en grill nu de andere kant voor 2,5 minuut.
  • Draai het vlees nu weer om en leg hem een kwartslag gedraaid op het rooster. Zo krijg je die mooie ruitjes in het vlees. Dit is niet alleen mooier maar zorgt ook voor meer smaak.
  • Nu weer voor 2,5 minuut en dan ook de andere kant 2,5 minuut.
  • Nu is het belangrijk om de kerntemperatuur in de gaten te houden. Deze zegt alles over de garing van het vlees. 50 – 52 graden voor medium rare.
  • Laat het vlees rusten! Minimaal 5 tot 10 minuten, zo kunnen alle vleessappen terug naar de kern trekken.
  • Trancheer (dunne plakjes snijden) het vlees. Let op dat je tegen de draad in snijd anders blijf je kauwen op het vlees.
  • Bestrooi het vlees nog met een extra snuf zeezout en/of zwarte peper.

Rode Chimichurri maken

  • Neem alle ingredi├źnten behalve de olijfolie.
  • Stop ze in de blender / keukenmachine.
  • Maal nu alles tot de gewenste structuur is bereikt. (lees grof of fijn).
  • Smaken verschillen dus houd wat azijn achter en controleer eerst op smaak.
  • Voeg vervolgens de olijfolie toe en meng het geheel tot een mooie massa is ontstaan.
  • Maak het geheel af op smaak met versgemalen peper en zout.

Leg een aantal plakjes getrancheerde sukade in een houten bootje en dresseer met een beetje chimichurri.

Eet smakelijk!

De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 78 reviews.
Back To Top