skip to Main Content

Kamado Workshop Beef

€ 99,00 p.p.

Max. 12 deelnemers

Alle niveaus

13.00 – 17.00u

We love beef!

Ga jij ook watertanden van een sappige biefstuk? Wij echt wel! Daarom hebben we er een workshop van 4 uur aan gewijd. We bespreken alles met betrekking tot de mooiste delen van het rund. Van bavette en picanha naar tomahawk en ossenhaas. We behandelen bereidingstechnieken, tips n tricks’ en de o zo belangrijke kerntemperaturen.

Wat ga je leren?

Tijdens deze 4 uur durende workshop laten we je zien hoe je de perfecte steak grillt en dat dit per deel van het rund anders kan zijn. onze A-merk kamado BBQ’s staan voor je klaar. We werken op diverse merken zoals Big Green Egg, Primo Grills, Kamado Joe en The Bastard. Ben jij klaar om meer te leren? Neem je vrienden mee of kom alleen. Het maakt niet uit want we hebben allemaal dezelfde hobby! Gezelligheid gegarandeerd! Boek je direct op deze website dan ontvang je een e-ticket in je mailbox en zien we je graag op de gekozen datum.

O ja, stilzitten is er dus niet bij, je gaat zelf aan de slag met een kamado BBQ. We hanteren een maximum van 2 personen per BBQ dus kun je lekker meewerken en je bereidingen met een groepje maken.

Wat behandelen we?

  • Geschiedenis van de kamado
  • De werking, eigenschappen en voordelen van de keramische BBQ
  • Verschillen tussen de merken
  • Kwaliteit, garantie, prijs en service?
  • Welke maat kamado past bij jou?
  • Welke kamado-technieken zijn er?
  • De voordelen t.o.v. een normale BBQ
  • Het correct vullen, aansteken en doven van de kamado
  • Hoe regel je temperatuur en hoe houd je die stabiel
  • Waarom we alleen houtskool gebruiken
  • Soorten houtskool, gebruik en het effect ervan
  • Gebruik van de essentiële accessoires en handige accessoires
  • Voorbereiding, na gebruik en onderhoud

Speciale aandacht tijdens de Beef workshop:

  • Waar zit welk stuk op het rund?
  • Wat zijn de eigenschappen van het vlees in relatie tot waar het zit op het rund
  • Hoe snijd ik steak?
  • Welke technieken zijn er? Roken, indirect, hot ‘n fast, low ‘n slow etc.
  • Voorbereiding en na gebruik
  • Het gebruik van rubs

Wat ga je zelf doen?

  • De kamado aansteken
  • Accessoires klaarzetten en voorbereiden op gebruik
  • Je kamado op temperatuur brengen en houden
  • Je eigen gerecht in een kleine groep bereiden
  • En….lekker opeten!

De recepten

De Beef kamado workshop bevat een diversiteit aan bereidingen en technieken.

Denk aan BBQ gerechten zoals:

  • Indirect én direct grillen – Bavette
  • Grillen op gietijzer – Diamanthaas
  • Caveman style – Lomo al trapo
  • Searen – Beef of the Sea: Tonijn
  • Indirect grillen – MOINK balls
  • Stoven – Sweet Stuffed Potatoes
  • Grillen – Sukade of Picanha

Bovenstaande recepten zijn indicatief en kunnen wijzigen.

Na afloop van de workshop ontvang je een inlogcode om de recepten te downloaden.

HET VERLOOP VAN DE WORKSHOP

Kamado barbecueën is buitenkoken! Dus vindt onze BBQ Experience geheel buiten plaats. Onze BBQ Experience tuin ligt op ‘t zuiden dus is het er, met een beetje geluk, altijd goed toeven. We hebben ook een grote overkapping met kamado’s en werktafels dus gaat de workshop altijd door. Uiteraard dien je je te kleden op de voorspelde weersomstandigheden.

Onze kamado workshops zijn altijd all-in. Alle bereidingen en drank (koffie, thee, fris en alcoholvrij bier) zijn inclusief. Bij binnenkomst starten we met een drankje en wachten we tot de groep compleet is. Dan trek je een unieke The Fire Station leren schort aan en gaan we aan de slag! We bespreken alles rondom de kamado, de praktische zaken en de recepten door en dan gaan we, in groepjes van 2, aan de slag. We beschikken over een groot aantal (large) kamado’s van de merken Big Green Egg, The Bastard, Primo en Kamado Joe.

DE GEHELE MIDDAG ZIJN ONZE PROFESSIONELE BBQ PITMASTERS ER VOOR JOU! ER IS RUIMSCHOOTS TIJD VOOR ONTSPANNING, VOOR VRAGEN, OM ROND TE KIJKEN EN OM MET ANDERE DEELNEMERS VAN GEDACHTEN TE WISSELEN.

DE LOCATIE

The Fire Station is een kleinschalige BBQ shop mét de mooiste BBQ Experience tuin van Nederland. We zijn gevestigd in Kaatsheuvel (Noord Brabant) in een voormalige brandweerkazerne uit de jaren 50. Een prachtige, unieke locatie!

JE TICKET(S) BESTELLEN

Bij The Fire Station bestel je tickets geheel online! Je kiest de workshop, de datum en het aantal personen. Vervolgens ga je naar de winkelmand en reken je af. Je krijgt dan direct de ticket(s) in je mailbox. Deze neem je mee en laat je ons zien bij binnenkomst.

KORTINGSCODES

Heb je een kamado BBQ bij The Fire Station of Kamado Express gekocht dan krijg je er een gratis workshop* bij. Bij aankoop van de kamado krijg je van ons een kortingscode toegestuurd. Deze code kun je invullen in de winkelwagen en de korting wordt netjes verrekend.

PARKEREN

Parkeren kan voor de deur en is gratis, hier vind je meer info over parkeren en de route.

THUIS AAN DE SLAG!

In de paar uur dat onze BBQ workshop duurt proberen we je uiteraard zoveel mogelijk te leren. Er is veel ruimte voor vragen en het aanleren van nieuwe BBQ-technieken. De recepten kun je, na afloop, op deze website downloaden. Je ontvangt van ons een inlogcode. Heb je behoefte aan meer recepten? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

* voorwaarden van toepassing

Eerst proberen, dan pas kopen?

Wil je liever eerst een keer werken met de kamado en daarna pas een kamado kopen? Dat kan! Volg eerst een kamado workshop bij ons en koop je daarna in onze winkel The Fire Station of in de webwinkel Kamado Express een kamado BBQ dan is de workshop gratis of krijgt je een flinke korting. Dit heeft te maken met het totaalbedrag dat je bij ons spendeert. Lees de actievoorwaarden hier.

Geïnteresseerd in een kamado maar je wil het eerst ervaren?

Je bent echt niet de enige! Regelmatig krijgen we vragen over de verschillen tussen de merken. Hoe het werkt? Wat de meerwaarde is t.o.v. een stalen, elektrische of gas BBQ? En ga zo maar door. Om je te helpen voorzien we je tijdens de workshop van zoveel mogelijk informatie zodat jij de juiste keuze maakt.

De kwaliteit van het keramiek, de werking, de accessoires, de afwerking, de productiewijze en de garanties. Toch is er maar één echte manier om de kamado’s te vergelijken en dat is door er op te werken. Boek daarom een kamado workshop en we leren je werken met onze A-merk kamado’s, zoals Big Green Egg, Kamado Joe, Primo en The Bastard. Op die manier kom je er achter hoe het smaakt, hoe het werkt en welke kamado het beste bij jou past.

We staan voor

  • Zelf gerechten bereiden
  • Nieuwe technieken aanleren
  • De beste, verse ingrediënten
  • Werken met A-merk kamado's
  • Samen genieten van onze hobby
  • Les van onze BBQ pro's
  • En....Brabantse gastvrijheid en gezelligheid

Inschrijven

Uitverkocht

1 plaatsen beschikbaar

2 plaatsen beschikbaar

2 plaatsen beschikbaar

11 plaatsen beschikbaar

Beoordelingen

Kamado barbecueën met echte pitmasters!

Heb jij weleens les gehad van een echte BBQ pro? Iemand die van BBQ-en zijn beroep heeft gemaakt en elke dag bezig is met het verfijnen van zijn BBQ techniek? Zulke mensen werken bij The Fire Station! Je krijgt dus alle BBQ in's en out's van echte pitmasters.

Kamiel

Eigenaar & Pitmaster

Als kind stond hij al in de keuken en was al jong bezig met BBQ. Dus toen hij van zijn hobby zijn beroep kon maken was dat een natuurlijk en logische keuze. Met passie voor BBQ startte hij eind 2015 de toonaangevende webwinkel Kamado Express. Drie jaar was BBQ Experience Center The Fire Station een feit. Dé BBQ specialist van het zuiden in Kaatsheuvel.

Joris

Bedrijfsleider & pitmaster

Joris is onze vaste pitmaster! BBQ-er in hart en nieren en zo kwam hij ook, als freelancer, bij The Fire Station terecht. Inmiddels is Joris in vaste dienst als bedrijfsleider en pitmaster. Dus met zijn BBQ kennis zit het wel snor. Zomer of winter, ook thuis, er wordt door Joris dagelijks de kamado aangestoken. Daarnaast heeft hij zijn eigen BBQ rub: Duketown Smokers!

Miguel Mahieu

Miguel

Pitmaster

Vanaf het eerste uur dat The Fire Station startte is Miguel huis-pitmaster bij ons. Eigenaar van FeelFood Factory en in te huren voor alles wat met koken en BBQ te maken heeft. Je kunt hem bellen voor BBQ workshops, catering en demo's. Zeer ervaren met de kamado en de OFYR en daarom onze vaste huis-pitmaster!

Michael

Pitmaster

Ook Michael is kind aan huis bij The Fire Station. Eerst alleen als influencer en nu als (gast)pitmaster en natuurlijk als vriend van The Fire Station. Michael heeft een eigen BBQ blog en dat is niet de minste: www.grillfun.nl. Eén van dé toonaangevende BBQ blogs van Nederland! Michael is bedreven op de Weber, de OFYR en de Kamado Joe.

Marco

Pitmaster

Hoe Marco bij The Fire Station is gekomen weet niemand meer. Wat we wel weten is dat Marco een super goede en creatieve BBQ-er is. Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij ook zijn eigen blog bij: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op de kamado.

Proef de sfeer

Bavette rol grillen
Lomo al Trapo
Zoete aardappel en rode peper
Recept doornemen
BBQ aansteken
Back To Top
De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 121 reviews.