Content voor Ingelogde Gebruikers

Konro Grill modellen

Dit is de enige echte Japanse konro grill! Natuurlijk maken ze in China alles na en lijkt het erop. Ze evenaren de kwaliteit van deze konro grill echter nooit. Waar merk je dat aan? Koop je een echte Japanse konro grill dan wordt deze 100% met de hand gemaakt van diatomeeënaarde. Een grondstof uit prehistorische aardlagen. De klei die hiervan worden gemaakt is bestand tegen 1000+ graden. De binchotan houtskool die men gebruikt bereikt dan ook belachelijk hoge tempraturen. Maar de buitenzijde wordt hooguit lauwwarm.

De bijzondere Konro Grill

De Konro Grill werd in de 18e eeuw in Japan ontwikkeld. In eerste instantie werden de roosters van deze grill gebruikt als verwarmingstoestellen. Later ontdekten men dat de roosters niet alleen als verwarming konden dienen maar ook ideaal waren voor het bereiden van Yakitori en andere etenswaren. Deze originele Japanse Grill wordt gemaakt van diatomeeën aarde. Dit materiaal kan tegen extreme hitte en houdt dit hitte ook extreem goed vast. Wanneer je gaat grillen op de Konro wordt het vlees maar een paar centimeter boven de houtskool geplaatst. Hierdoor druppelt het sap van het vlees naar de grill en wordt het ontzettend snel verdampt. Vervolgens trekt deze damp in het vlees en dit zorgt voor een fantastische rooksmaak aan je vlees!

Binchotan houtskool

Wanneer je de Konro Grill gaat gebruiken, heb je een bijzondere houtskoolsoort nodig: Binchotan houtskool. Binchotan houtskool wordt gemaakt van een bijzondere Japanse eik, de Ubame eik. Deze houtskool wordt enkel en alleen geproduceerd in het zuidwesten van Japan. Door de lokale bevolking wordt de houtskool hier met de hand gemaakt in grote kleiovens. Doordat men vervolgens het vocht heel langzaam uit het hout trekt, wordt de houtskool ontzettend hard. Hierdoor wordt super stevige houtskool gecreëerd die veel langer brandt dan elke andere houtskoolsoort. Doordat deze houtskool zeer weinig wordt geproduceerd en het proces wekenlang duurt, is Binchotan de duurste en meest exclusieve houtskoolsoort ter wereld.

Wij bieden een betaalbaar alternatief, namelijk de witte BestCharcoal Binchotan. Deze komt uit Indonesië en heeft praktisch dezelfde eigenschappen als de Japanse variant. Perfect voor jouw Konro Grill!

Bekijk deze bijzondere grill

Denk je dat de Konro Grill iets voor jou kan zijn maar wil je de grill toch nog eerst graag in het echt bekijken? Kom dan langs bij The Fire Station in Kaatsheuvel. Hier kun je deze bijzondere Japanse grill in het echt bewonderen. Er staat ook altijd een BBQ professional voor je klaar om je te helpen met vragen over deze bijzondere grill, binchotan houtskool of een ander product. Ben je al overtuigd en wil je de Konro Grill direct online bestellen? Ook dat is mogelijk in onze webshop Kamado Express.

De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 337 reviews.
zoeken
Winkelwagen