Heel veel BBQ's onder één dak | Leerzame kamado workshops | Online én offline shoppen | De mooiste BBQ Shop van Nederland
Ga naar hoofdinhoud

Zeeuwsche Zoute

Zeeuwsche Zoute, natuurlijk zout uit de Oosterschelde!

Breng je kamado gerechten nog lekkerder op smaak met de natuurlijke zouten van Zeeuwsche Zoute!

Enig resultaat

Natuurlijk Zeezout

Zeeuwsche Zoute produceert verschillende smaken zeezout, deze zijn rechtstreeks afkomstig vanuit de Oosterschelde. Het zout vanuit de Oosterschelde is grof zout, puur en uniek van smaak. Dit grof zout wordt als basis gebruikt om verschillende combinaties te maken. Denk bijvoorbeeld aan zeezout met zwarte knoflook of zeezout met Wakamé zeewier.

Ontstaan van Zeeuwsche Zoute

De geboren en getogen Zeeuw Christian Clerx is de initiatiefnemer van Zeeuwsche Zoute. Voor zijn werk is Christian veel in het buitenland te vinden en zag hij in verschillende landen soortgelijke initiatieven rondom zeezout. Als echte Zeeuw vroeg hij zich af waarom er eigenlijk geen Zeeuws zout bestond. Daarna is Christian met een jerrycan naar de dijk gegaan en is met dat water zout gaan maken. Dit beviel direct ontzettend goed en dit groeide zo snel dat er nu rond de 400 kilo zout per maand wordt geproduceerd. Op dit moment maken er ook verschillende sterrenrestaurants in Nederland enkel gebruik van het grof zout uit Zeeland.

Verschillende smaken zeezout

Al sinds de Romeinse tijd wordt er Zeeuws zout uit de Oosterschelde gewonnen. In de Middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht. Dankzij Zeeuwsche Zoute is deze oude traditie nieuw leven ingeblazen en creëerden zij nieuwe varianten van het zout uit de Oosterschelde. Naast het pure zeezout en het gerookte zeezout zijn er ook combinaties verkrijgbaar met Wakame, zeekraal en zwarte knoflook. Deze heerlijke smaakmakers brengen jouw gerecht echt naar een hoger niveau. Probeer maar eens wat heerlijke smaken uit en kijk welke jij het lekkerst vindt!

Kom eens langs!

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze verschillende zouten maar zou je er graag nog wat meer informatie over willen hebben? Of misschien wat tips waar je het zout het beste bij kan gebruiken? Kom dan gerust eens langs in onze kamado shop! Hier staat altijd een echte pitmaster voor je klaar die je kan helpen met al je vragen en die jou kan voorzien van de beste tips en tricks voor op de kamado.

De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 560 reviews.
Winkelwagen