Boodschappenlijstje
- Zak gamba’s (Black Tiger maat 12 /15 )
- Flinke scheut olijfolie
- Snuf zout
- 3 tenen knoflook
- 3 rode pepers
- 2 tl Pimenton de la Vera
- Halve citroen
- Platte peterselie
Tools en benodigdheden
Deze toolsheb je nodig om je gerecht te bereiden!
- Gietijzeren skillet of koekenpan
Bereidingswijze
- Hak de peterselie fijn. Zet apart.
- Pel de garnalen maar laat de staartjes zitten en verwijder de darmkanalen. Was de garnalen voorzichtig.
- Dep je de gamba’s goed droog.
- Snijd de knoflook in super dunne schijfjes.
- Snijd de rode pepers in schuine ringetjes laat de zaadjes zitten (let op: wrijf niet in je ogen daarna…)
- Verhit de olijfolie in de skillet op de kamado.
- Als de olie warm is voeg je de Pimenton de la Vera toe. Roer deze kort door de olie (dit geeft smaak nu af).
- Voeg dan de knoflook (niet aan laten branden) en vervolgens de pepers toe. Bak dit geheel ca. 3 minuten zodat alles smaak afgeeft aan de olie.
- Voeg nu de droge gamba’s toe en meng alles goed.
- Zodra de gamba’s roze kleuren worden ze gaar, schep ze dan om tot ze helemaal gaar zijn. Dit duurt max. 3 tot 5 minuten.
- Knijp als laatste de citroen erover uit (let op geen pitjes erin)
- Leg de garnalen in de bamboe-bakjes, lepel er wat olie over en sprenkel er nog wat gehakte peterselie over.
- Serveer met brood! Lekker dippen in de olie. Eet smakelijk!
Eet smakelijk!






























