Heel veel BBQ's onder één dak | Leerzame kamado workshops | Online én offline shoppen | De mooiste BBQ Shop van Nederland
Ga naar hoofdinhoud

Kolenmanden

Zorg voor maximale doorstroming met een kolenmand

Met een kolenmand in de kamado verbeter je de luchtstroom aanzienlijk. Bij The Fire Station vind je verschillende merken en formaten kolenmanden.

Toont alle 14 resultaten

Vind de perfecte kolenmand bij The Fire Station

Met een kamado in je tuin wil je de lekkerste gerechten kunnen bereiden. Hiervoor is een kolenmand een ontzettend handig accessoire. Hiermee verbeter je namelijk de luchtstroom binnenin je kamado ontzettend. Deze mand zorgt er namelijk voor dat het as van de houtskool door het rooster in je asmand of schep valt. Op die manier zorg je ervoor dat de luchttoevoer van onderaf niet verstopt raakt. Door even te schudden met de houtskoolmand verwijder je gemakkelijk de kolenresten in je kamado. Zo scheid je het as van de nog bruikbare stukken houtskool van elkaar en kun je vervolgens de mand weer aanvullen met nieuwe houtskool. Zo verspil je dus ook een stuk minder houtskool dan nodig is!

Bij The Fire Station vind je verschillende formaten kolenmanden. Sommige van deze manden zijn enkel geschikt voor een bepaalde kamado, waar anderen op verschillende modellen gebruikt kunnen worden. Voordat je een kolenmand voor jouw kamado aanschaft is het natuurlijk erg belangrijk dat je goed kijkt welke mand geschikt is voor jouw model. Vind je dat lastig om te bepalen? Wij helpen je natuurlijk graag! Neem daarvoor even contact op met The Fire Station. Via e-mail, telefoon of chat kom je altijd met iemand in contact die jou precies kan vertellen welke kolenmand het meest geschikt is voor jouw kamado.

Kies de juiste houtskool!

In de kolenmand ga je natuurlijk houtskool gebruiken. Houtskool is namelijk de enige juiste brandstof voor je kamado (en geen briketten!). Maar ook tussen houtskool zit een hoop verschil. Daarom is het van groot belang om een goede houtskoolsoort te gebruiken. Bij The Fire Station vind je enkel restaurant kwaliteit houtskool. Dat betekent dat je altijd houtskool blokken van 6 tot 15 centimeter hebt. De vorm van houtskool zorgt ervoor dat de zuurstof goed door je kamado kan stromen. In combinatie met een kolenmand is dit natuurlijk ideaal! Ben je benieuwd welke verschillende soorten houtskool wij allemaal hebben? Bekijk dan deze pagina!

Wil je nooit zonder houtskool komen te zitten? Kijk dan eens naar een houtskool abonnement van Houtskool Express. Met zo’n abonnement ontvang je iedere 2 maanden jouw favoriete merk houtskool in de juiste hoeveelheid bij je thuis!

The Fire Station

Vind je het lastig om online een keuze te maken en wil je liever onze kolenmanden of houtskool in het echt bekijken voordat je een keuze maakt? Kom dan eens een keer een kijkje nemen in onze BBQ shop in Kaatsheuvel! Hier helpen we je graag met het maken van de juiste keuze en kun je met eigen ogen zien wat voor moois we allemaal te bieden hebben!

Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 665 reviews.
Winkelwagen