Heel veel BBQ's onder één dak | Leerzame kamado workshops | Online én offline shoppen | De mooiste BBQ Shop van Nederland
Ga naar hoofdinhoud

Rookhout

Met rookhout voeg je rooksmaak toe!

Rooksmaak komt niet van houtskool zoals veel mensen denken. Met kwalitatief rookhout zorg je voor rooksmaak aan je gerecht! Voor vlees en vis zijn er bijpassende houtsoorten en er zijn diverse formaten. Denk aan chips voor kort roken, grote chunks voor langer roken en rookplankjes.

Geef je gerechten een extra boost met BBQ rookhout

Ben je van plan om het rookhout te gaan werken op je kamado? Goed idee! Maar zorg er in de eerste plaats voor dat je hoge kwaliteit houtskool gebruikt. Deze bevat namelijk geen chemische stoffen. Naast dat dit natuurlijk gezonder is, zorgt dit er ook voor dat de originele rooksmaak van je rookhout veel beter naar voren komt. Uiteraard is het ook belangrijk dat het rookhout zelf ook van onbewerkt en duurzaam hout is gemaakt. Kies daarom voor de hoge kwaliteit van The Fire Station!

Diverse soorten

Wanneer je gaat roken op de kamado en je wilt daar graag de juiste houtsoort voor gebruiken, zit je bij The Fire Station goed. Bij ons vind je namelijk diverse soorten én smaken!

Ga je bijvoorbeeld grotere stukken vlees roken? Dan kun je het beste kiezen voor houtsoorten die harder roken, zoals hickory of eikenhout. Wanneer je kip of vis gaat bereiden kun je beter kiezen voor lichter hardhout van fruit- en notenbomen.

Daarnaast kun je verschillende types rookhout gebruiken. Ieder type heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor chips en chunks die je bij het houtskool legt, maar ook voor plankjes en rookpapier waar je de ingrediënten direct op verwerkt.

Vind je het lastig om te bepalen welke smaak en welk type hout je het beste kan gebruiken voor een specifiek gerecht? Kom dan gerust naar ons toe met je vragen. Wij helpen je graag en zorgen er altijd voor dat jij de juiste en de lekkerste keuze maakt!

Kamado shop The Fire Station

Wil je aan de slag met rookhout op je kamado? Dan heb je bij The Fire Station keuze uit een ruim assortiment. Kom eens langs in onze kamado shop en bekijk ons ruime aanbod van verschillende merken, allen met hun eigen smaken en eigenschappen. Uiteraard staat hier altijd een kamado professional voor je klaar die je helpt met het maken van de juist keuze! Stel je liever je vraag online? Neem dan contact op via chat, mail of telefoon.

Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 629 reviews.
Winkelwagen