Heel veel BBQ's onder één dak | Leerzame kamado workshops | Online én offline shoppen | De mooiste BBQ Shop van Nederland
Ga naar hoofdinhoud

Binchotan Houtskool

Bekijk de bijzondere Binchotan houtskool

Wanneer je gaat werken op een Konro Grill is de enige geschikte houtskool Binchotan houtskool. Deze bijzondere houtskool is (net als de originele Konro Grill) afkomstig uit Japan. Helaas wordt deze houtskool maar bijzonder weinig geproduceerd en geëxporteerd. Dat maakt Binchotan tot de duurste houtskoolsoort ter wereld. Daarom bieden wij bij The Fire Station naast het origineel een aantal goedkopere alternatieven aan, die over vrijwel dezelfde eigenschappen beschikken. Bekijk ze hieronder

Toont alle 10 resultaten

Oorsprong Binchotan houtskool

Zoals gezegd komt Binchotan houtskool officieel alleen uit Japan. In het zuidwesten van Japan wordt al honderden jaren een soort houtskool met een extreem hoog koolstofpercentage gemaakt. Het proces is 100% traditioneel. Slechts door een handjevol ‘binchotan branders’ wordt deze houtskool met de hand gemaakt in grote kleiovens. Tijdens dit proces wordt het vocht langzaam uit het hout getrokken. Het gehele proces duurt dan ook minimaal 14 dagen. Het hout van de Ubame Oak ligt ca. 10 dagen in de houtskooloven. Doordat het zo’n langdurig proces is wordt deze Japanse houtskool maar weinig geproduceerd en nog minder geëxporteerd. Dat maakt de echte Binchotan houtskool zeer schaars en prijzig. Naast dat je regelmatig de echte Binchotan bij ons kan vinden, bieden wij ook een aantal goedkopere alternatieven aan. Deze hebben vrijwel dezelfde eigenschappen als het origineel maar zijn een stuk beter betaalbaar.

Waarom Binchotan gebruiken?

Wanneer je gerechtjes gaat bereiden op de Konro Grill werk je direct boven de gloed. En deze is heet! Het voordeel van deze houtskoolsoort is dat deze niet rookt, niet spettert en op een constante temperatuur brandt. De houtskool is ontzettend hard en brandt daarom erg efficiënt en lang. Een paar blokjes Binchotan branden makkelijk 3 tot 5 uur op een constante hitte. Probeer het maar eens!

Binchotan hergebruiken?

Ja hoor, dat kan! Je kunt de Binchotan houtskool na het grillen doven in een stalen emmer met water. Gebruik hiervoor wel altijd een kolentang en houd een beetje afstand want het kan flink gaan stomen. Wanneer je houtskool is gedoofd laat je het drogen en daarna kun je het gewoon weer gebruiken aangevuld met wat nieuwe kooltjes.

Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 676 reviews.
Winkelwagen