Heel veel BBQ's onder één dak | Leerzame kamado workshops | Online én offline shoppen | De mooiste BBQ Shop van Nederland
Ga naar hoofdinhoud

Tangen en kwasten

Veilig werken met een goede BBQ tang!

Wanneer je gaat werken op de kamado is het natuurlijk het allerbelangrijkste dat dit veilig gebeurd. Om zo veilig mogelijk te werk te gaan is het belangrijk dat je een goede BBQ tang gebruikt. Wanneer je het vlees gaat lakken is het belangrijk dat je dit met een veilig, hittebestendige BBQ kwast doet. Bekijk hieronder de verschillende BBQ tangen en BBQ kwasten van The Fire Station.

Resultaat 1–16 van de 21 resultaten wordt getoond

Waarom een BBQ tang gebruiken?

De belangrijkste reden waarom je een tang moet gebruiken tijdens het werken op de kamado, is natuurlijk de veiligheid. Wanneer je boven het vuur met een vork het vlees moet omdraaien dan is dat veel te warm, dat kan erg vervelend zijn. Daarnaast is het zo dat alle sappen uit het vlees verloren gaan wanneer je met een vork in het vlees prikt. Dat is natuurlijk doodzonde! Daarom raden wij aan om altijd een goede tang te gebruiken, hiermee draai je gemakkelijk vlees, groente of vis om zonder dat je met je handen te dicht bij het vuur komt. Bijkomend voordeel is dat het vlees ook nog al zijn sappen behoudt, dat noemen we nou een win-win!

Verschillende soorten

Bij The Fire Station vind je ontzettend veel verschillende barbecue tangen. Uiteraard heeft iedere tang het voordeel dat je op een veilige manier je producten op de kamado kan omdraaien. Maar daarnaast heeft iedere tang zo zijn eigen specifieke eigenschappen. Neem bijvoorbeeld de Monolith BBQ tang. Deze robuuste grilltang ligt heerlijk in de hand dankzij het bamboe handvat en heeft een handige vergrendeling waarmee je de tang op slot kan zetten. Ga je regelmatig wat preciezer te werk op de kamado? Kijk dan eens naar The Bastard Precisie tang. Deze tang is uitermate geschikt wanneer je graag met wat kleine etenswaren werkt, zodat je preciezer kan werken. En zo zijn er nog veel meer tangen verkrijgbaar bij The Fire Station. Vind je het lastig om een keuze te maken? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon, mail of chat. Dan helpen wij je graag met het maken van de juiste keuze!

The Fire Station

Ben je al weleens in onze BBQ winkel in Kaatsheuvel geweest? Niet? Dan moet je echt eens komen kijken! Als je van eten, BBQ’en en buitenkoken houdt tenminste (en wie houdt daar nou niet van πŸ˜‰ ). Hier vind je natuurlijk de mooiste A-merk kamado’s, maar ook de prachtige vuurschalen van OFYR, de mooiste buitenkeukens, accessoires, sausjes, rubs, rookhout en nog veel meer!

Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 660 reviews.
Winkelwagen