Heel veel BBQ's onder ÊÊn dak | Leerzame kamado workshops | Online Ên offline shoppen | De mooiste BBQ Shop van Nederland
Ga naar hoofdinhoud

BBQ aansteken

Je kamado snel op temperatuur met een BBQ aansteker of aanmaakblokjes!

Bij The Fire Station krijgen we regelmatig de vraag hoe je het best de kamado aan kan steken. Eigenlijk is dat erg simpel! Je hebt er 2 manieren voor: een snelle en een iets minder snelle manier. Benieuwd hoe je jouw kamado aansteekt? Lees onderaan verder!

De kamado aansteken met een BBQ Aansteker

Zoals hierboven vermeld is er een snelle en een iets minder snelle manier om je kamado aan te steken. De snelle manier is met een BBQ aansteker zoals bijvoorbeeld de Looftlighter. Wij leggen je graag uit hoe je jouw kamado aansteekt met een BBQ aansteker:

  • Kies een punt in je kamado met een broos stukje houtskool
  • Houd de BBQ aansteker ongeveer 2 centimeter boven de houtskool en druk op de knop van je aansteker. Ga je low ‘n slow werken? Steek dan aan op 1 punt. Hot ‘n Fast? Steek dan aan op 3 punten.
  • Na enkele seconden verschijnt er een ‘gloed’. Houd de aansteker op diezelfde plaats.
  • Wanneer je houtskool begint te knetteren trek je de aansteker langzaam omhoog tot ongeveer 15 centimeter boven de kolen.
  • Vervolgens zal je een flinke gloed zien en wanneer je de knop van de aansteker loslaat zie je vlammen. Yes!
  • Laat nu de kamado ongeveer 5 tot 10 minuten openstaan, doordat je er veel zuurstof bij laat komen zal de gloed zich snel verspreiden.
  • Sluit vervolgens de deksel en lees de temperatuur af op de thermometer, deze zal je snel zien stijgen. Let’s go!

De kamado aansteken met aanmaakblokjes of aanmaakwokkels

Wanneer je liever niet met een aansteker werkt of wanneer dit niet binnen je budget past, zijn aanmaakblokjes of aanmaakwokkels een perfect alternatief. Dit duurt iets langer dan bij een aansteker maar werkt ook prima! Wij leggen je graag uit hoe je dat doet. In onderstaande uitleg praten we over aanmaakblokjes, dit werkt hetzelfde voor aanmaakwokkels.

  • Leg de aanmaakblokjes op de kolen, niet eronder. Ga je Low ‘n Slow werken? Steek aan op 1 punt met maximaal 2 blokjes. Hot ‘n Fast? Steek op 3 punten aan met maximaal 4 blokjes.
  • Steek vervolgens je aanmaakblokjes aan met een lucifer of aansteker.
  • Nu laat je de kamado volledig openstaan zodat er voldoende zuurstof bij kan komen en de gloed zich kan gaan verspreiden.
  • Wanneer de kolen gloeien kun je de blokjes verwijderen en weggooien. Let op, doe dit wel met goede BBQ handschoenen. Er is namelijk geen reden om de blokjes op te laten branden terwijl je eten erbij ligt dus die kunnen weg.
  • Sluit nu de deksel en lees de temperatuur af op de thermometer.

Bekijk Kamado aansteker bij The Fire STation

Vind je het lastig wat voor aansteker je het beste kan gaan gebruiken? Kom dan eens langs in onze winkel in Kaatsheuvel. Hier kun je alle aanstekers zien/vasthouden en krijg je deskundig advies van een echte pitmaster!

Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 634 reviews.
Winkelwagen