Heel veel BBQ's onder één dak | Leerzame kamado workshops | Online én offline shoppen | De mooiste BBQ Shop van Nederland
Ga naar hoofdinhoud

Gietijzeren accessoires

meer mogelijkheden op de kamado met gietijzeren accessoires

Met accessoires van gietijzer kun je alle kanten op met het bereiden van de lekkerste gerechten op je kamado. Bij The Fire Station vind je een groot assortiment van verschillende gietijzeren accessoires, en dit assortiment groeit nog steeds!

Gietijzeren accessoires bij The Fire Station

Bij The Fire Station heb je de keuze uit heel veel verschillende gietijzeren accessoires. Denk bijvoorbeeld aan gietijzeren grillrooster, gietijzeren bakplaten, gietijzeren steelpannen, skillets, dutch ovens en chicken sitters. Ben je geïnteresseerd in één van deze accessoires maar twijfel je of de maat op jouw kamado past? Neem dan gerust even contact op! Wij kunnen je precies vertellen welk accessoires het meest geschikt is voor jou en jouw kamado.

Waarom gebruik je gietijzer?

Het belangrijkste waarom wij adviseren om gietijzer te gebruiken is: gietijzer is een puur product zonder chemische lagen. Dit is een ontzettend sterk materiaal dat erg goed op temperatuur blijft. Hierdoor is dit materiaal uitermate geschikt om goed mee te stoven of te braden. Het is wel belangrijk dat je gietijzer geleidelijk op temperatuur laat komen. Wanneer je het in één keer op heet vuur zet, kan het namelijk gaan barsten. Wanneer je een accessoire van gietijzer goed onderhoudt gaat het een leven lang mee, dus zorg er goed voor!

Behandeling van gietijzer

In de basis is gietijzer onbehandeld materiaal, wat inhoudt dat er geen antiaanbaklaag is aangebracht op het product. Daarom is het belangrijk dat je gietijzeren accessoires goed insmeert. Hiervoor kun je het beste speciale verzorgingswax gebruiken. Je zou ook eventueel arachideolie kunnen gebruiken, maar géén olijfolie! Gietijzer is een poreus materiaal dat poriën heeft. Door het in te smeren met de juiste olie zal deze olie binnendringen in het materiaal en ontstaat er een natuurlijke antiaanbaklaag.

Schoonmaken van gietijzer

Wanneer je gietijzeren accessoires hebt gebruik, is het belangrijk dat je deze goed schoonmaakt. Je wil natuurlijk zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van je accessoires. Het schoonmaken hiervan doe je uitsluiten met heet water, en eventueel nog met wat zeezout bij hardnekkige etensresten, wanneer het product nog warm is. Droog vervolgens je accessoire goed af en zet het voor 2 minuten terug in je kamado op ongeveer 150 graden. Dit zorgt ervoor dat de poriën in het gietijzer zich weer gaan openen. Breng, wanneer je het accessoire gaat opbergen, nog een klein druppeltje olie aan op het product zodat de antiaanbaklaag stabiel blijft en er geen kans is op roesten.

Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 641 reviews.
Winkelwagen