Skip to content

Pulled zalm van de plank

200 °C

60 minuten

Niet pittig

Boodschappenlijstje

  • 1/2 zalmzijde
  • 1 venkelknol
  • klein bosje peterselie
  • 2 bosui
  • 1 rode peper
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el sojasaus
  • 100 gram gemengde sla
  • Hamburgerbroodjes
  • Angus & Oink Honey Chili
Print dit recept

Tools en benodigdheden

Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

  • Grillrooster
  • Rookplank (bij voorkeur Cederhout)
  • Handje rooksnippers
  • Siliconen kwast

Bereidingswijze

Een van onze favorieten is zalm op een cederhouten plankje. Deze techniek komt van de Amerikaanse indianenstammen waar zalm en cederhout vroeger in overvloed was. Met dit recept komt oud en nieuw samen in 1 recept!

De marinade

  • Was de peterselie en snijd deze fijn.
  • Snijd de peper fijn en de bosui in HELE KLEINE ringetjes.
  • Meng de olie, dijonmosterd en sojasaus met de rode peper, bosui en peterselie. Breng op smaak met peper en zout! Proef de marinade voor je deze gebruikt!

How to grill

  • Week de plank in een bak met water. Minimaal 30 minuten, langer is beter (wij houden 2 uur aan).
  • Maak de venkel schoon en verwijder de stronk.
  • Snijd de venkel in dunne plakjes en smeer in met de marinade (bewaar de rest van de marinade).
  • Leg de zalm met het vel op de rookplank (zorg ervoor dat het niet uitsteekt) en bestrooi met rub.
  • Steek de kamado aan en breng deze naar zo’n 200°C.
  • Snijd de broodjes in tweeën en grill de broodjes kort (LET OP laat ze niet verbranden, blijf er bij!).
  • Haal de broodjes van de kamado en leg apart.
  • Leg de rookplank met de zalm op het rooster boven het vuur en voeg een klein handje rooksnippers toe! Rooster (Rook) voor 20 minuten.
  • De cederhoutsmaak is nu subtiel in de zalm getrokken wat een heerlijke rooksmaak geeft.
  • Grill ondertussen de gemarineerde venkel. Lak de venkel met de overgebleven marinade. Grill niet te lang ongeveer 1 a 2 minuten per kant. Hij moet nog krokant blijven.
  • Leg de zalm op een bord en trek met 2 vorken uit elkaar. Meng de zalm met de resterende marinade en de sla.

TIP: Spoel de plank goed af en bekijk de brandschade aan de onderzijde. Misschien kan je het plankje vaker gebruiken.

Broodjes opmaken

  • Leg de broodjes met de grillstrepen naar boven.
  • Smeer de broodjes in met Bruschetta.
  • Leg daarop de gegrilde venkel en top af met een lekker laag pulled zalm salade!
  • Serveer lauwwarm.

Eet smakelijk!

Back To Top

Voorwaarden levering en / of montage

Gratis levering, zelf monteren.

Kies je voor gratis levering en zelf monteren dan leveren we binnen 2 werkdagen, altijd in overleg. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een mail van onze planning met een voorstel. Op de dag van levering zelf zetten we het pakket veilig bij je thuis. Je monteert, met behulp van de juiste handleiding, alles zelf.

Gemonteerd geleverd.

Kies je voor “gemonteerd geleverd” dan ontvang je je aankoop volledig gemonteerd thuis.

Het voordeel van gemonteerd leveren: je hoeft niets te doen, je hebt geen afval en je kunt meteen aan de slag met je aankoop.

Kortom, geen stress en meteen genieten van je aankoop. 

Let op: We monteren in onze werkplaats niet op locatie! Gemonteerd leveren duurt langer dan normale levering. De levertijd gaat in overleg per mail. Reken op  3 tot 6 werkdagen.

Gemonteerd leveren kost € 85,00.

Voor een buitenkeuken is het tarief € 160,00.

Voorwaarden montage:

  • SOLO modellen worden niet in zelfbouw of elders aangekochte meubels geplaatst.
  • Planning montage + levering gaat op basis van route en montageplanning.
  • Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen voor de levering.
  • Uitsluitend horizontaal, moet het een verdieping op, neem dan eerst contact op. 
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 723 reviews.
Winkelwagen
Winkelwagen

Your cart is empty.