Boodschappenlijstje
- 1/2 zalmzijde
- 1 venkelknol
- klein bosje peterselie
- 2 bosui
- 1 rode peper
- 1 dl olijfolie
- 1 el dijonmosterd
- 1 el sojasaus
- 100 gram gemengde sla
- Hamburgerbroodjes
- Angus & Oink Honey Chili
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- Grillrooster
- Rookplank (bij voorkeur Cederhout)
- Handje rooksnippers
- Siliconen kwast
-
15% korting
Bastard Rookplank Cedar
Oorspronkelijke prijs was: €16,95.€14,41Huidige prijs is: €14,41.
Bereidingswijze
Een van onze favorieten is zalm op een cederhouten plankje. Deze techniek komt van de Amerikaanse indianenstammen waar zalm en cederhout vroeger in overvloed was. Met dit recept komt oud en nieuw samen in 1 recept!
De marinade
- Was de peterselie en snijd deze fijn.
- Snijd de peper fijn en de bosui in HELE KLEINE ringetjes.
- Meng de olie, dijonmosterd en sojasaus met de rode peper, bosui en peterselie. Breng op smaak met peper en zout! Proef de marinade voor je deze gebruikt!
How to grill
- Week de plank in een bak met water. Minimaal 30 minuten, langer is beter (wij houden 2 uur aan).
- Maak de venkel schoon en verwijder de stronk.
- Snijd de venkel in dunne plakjes en smeer in met de marinade (bewaar de rest van de marinade).
- Leg de zalm met het vel op de rookplank (zorg ervoor dat het niet uitsteekt) en bestrooi met rub.
- Steek de kamado aan en breng deze naar zo’n 200°C.
- Snijd de broodjes in tweeën en grill de broodjes kort (LET OP laat ze niet verbranden, blijf er bij!).
- Haal de broodjes van de kamado en leg apart.
- Leg de rookplank met de zalm op het rooster boven het vuur en voeg een klein handje rooksnippers toe! Rooster (Rook) voor 20 minuten.
- De cederhoutsmaak is nu subtiel in de zalm getrokken wat een heerlijke rooksmaak geeft.
- Grill ondertussen de gemarineerde venkel. Lak de venkel met de overgebleven marinade. Grill niet te lang ongeveer 1 a 2 minuten per kant. Hij moet nog krokant blijven.
- Leg de zalm op een bord en trek met 2 vorken uit elkaar. Meng de zalm met de resterende marinade en de sla.
TIP: Spoel de plank goed af en bekijk de brandschade aan de onderzijde. Misschien kan je het plankje vaker gebruiken.
Broodjes opmaken
- Leg de broodjes met de grillstrepen naar boven.
- Smeer de broodjes in met Bruschetta.
- Leg daarop de gegrilde venkel en top af met een lekker laag pulled zalm salade!
- Serveer lauwwarm.
Eet smakelijk!

































