Heel veel BBQ's onder één dak | Leerzame kamado workshops | Online én offline shoppen | De mooiste BBQ Shop van Nederland
Ga naar hoofdinhoud

Dutch Oven

Een musthave accessoire: De Dutch Oven

Als je een echte BBQ’er bent, dan mag een Dutch Oven eigenlijk niet ontbreken in je BBQ set. Dit is een gietijzeren, zware pan waarin je ontzettend veel verschillende gerechten kan bereiden. Met dit accessoires kun je bakken, braden, stoven en grillen. Hiermee creΓ«er je dus nog veel meer mogelijkheden op je kamado. Denk aan het bereiden van heerlijke stoofgerechten, soepen en andere eenpansgerechten. Bij The Fire Station vind je ontzettend veel verschillende Dutch OVens van verschillende merken en van verschillende formaten.

Dutch OVen van The Fire Station

Een traditionele Dutch Oven heeft een ronde vorm, een passende deksel en is voorzien van pootjes. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer gietijzeren pannen met andere vormen en varianten met of zonder pootjes. Zo zijn er ook stoofpotten waarvan je de passende deksel als skillet kan gebruiken wanneer je ‘m omdraait. Zo kun je dit veelzijdige accessoire dus niet enkel gebruiken om in te stoven en te koken, maar bak je ook gemakkelijk heerlijke vis, een stukje vlees of groente op de deksel. Wil je graag advies over welke variant het beste bij jou past? Neem dan gerust contact met ons op, dan helpen wij je maar al te graag!

Mogelijkheden

Een van de grootste voordelen van koken met een Dutch Oven op een kamado is het vermogen om langzaam te garen. De kamado, bekend om zijn uitstekende warmtebehoud en regelbare luchtstroom, zorgt voor een constante, gelijkmatige warmte. Dit betekent dat je met gemak stoofpotten, soepen, stoofschotels en zelfs brood kunt bereiden. Het langzame garen in een Dutch Oven op de kamado resulteert in sappige, malse gerechten vol met diepe smaken.

De Dutch Oven op de kamado is niet beperkt tot alleen slow cooking. Je kunt hem ook gebruiken voor bakken en braden. Van knapperige broden tot sappige gebraden kip of zelfs hartige quiches, de Dutch Oven leent zich perfect voor een breed scala aan bak- en braadtechnieken. De gelijkmatige warmte zorgt voor een goudbruine korst en behoudt de sappigheid van het vlees.

Volg een workshop!

Wil je alle fijne kneepjes van het BBQ vak onder de knie krijgen en de juiste technieken leren van een echte professional? Volg dan eens een BBQ workshop in de Experience tuin van The Fire Station! Bij ons kun je verschillende soorten workshops volgen, ben je benieuwd welke? Kijk dan eens op deze pagina, schrijf je in en leer van een echte pitmaster!

Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 641 reviews.
Winkelwagen