fbpx skip to Main Content

Guest BBQ Event met Marco van Houten

Zoals je van ons gewend bent organiseren we niet alleen workshops en clinics, maar diverse evenementen waar klanten en geïnteresseerden langs kunnen komen om te proeven en ervaren. Zaterdag 6 april was zo’n prachtige dag! Marco van Houten, beter bekend als Marcovh_bbq op Instagram, kwam zijn signature dish bereiden tijdens ons maandelijks Guest BBQ Pitmaster Event. Benieuwd wat dat precies was en hoe je dit zelf kunt bereiden? Lees dan snel verder!

Meet Marco

Marco van Houten is inmiddels een bekende naam in barbecueland. Hij begon als hobbyist, maar is inmiddels een echte professional te noemen. Zijn instagram-account staat vol met de smaakvolste BBQ gerechten die hij ook nog eens geweldig goed fotografeert. Wij vonden het tijd dat jullie deze Pitmaster eens beter leren kennen!

 

Interview Marco:

Op welk merk kamado grill je het liefst en waarom?
“Ik heb thuis een GrillGuru Classic L, maar het liefst gebruik ik toch The Big Green Egg. Mooie, degelijke Kamado’s en voor elk gerecht wat je kunt bedenken bieden ze een bijpassend accessoire.”
Welke saus kan niet ontbreken bij een grillavondje?
“Ik heb mijn koelkast vol staan met diverse sauzen, ik gebruik altijd een andere. Maar de originele BBQ saus van Saus.Guru doet het altijd goed.”
Funny story: welk gerecht op de kamado is je grootste mislukking ooit?
“Dat is niet eens zo heel lang geleden. Ik had een mooie beenham, die had ik een aantal uren gepekeld. Daarna heb ik er een gevulde rollade van gemaakt. Hij zag er echt fantastisch uit, maar ik ben hem vergeten af te spoelen, dus het was 1 hap zout. Echt heel smerig!”
Beste aankoop: welk accessoire gebruik je het liefst/meest tijdens het barbecueën?
“Gietijzer, ik ben gek op gietijzer! Je kunt er zo ontzettend veel mee en het gaat bij goed onderhoud levenslang mee. Ook een goede draadloze kerntemperatuurmeter is essentieel”.

Zo bereid je dit BBQ gerecht

Pulled Duck van gekonfijte eendenbouten

4 eendenbouten | grof zeezout | 2 takjes rozemarijn | 1 eetlepel eenden- of ganzenvet

Begin met de eendenbouten:

Smeer de eendenbouten rijkelijk in met het grove zeezout en trek de eendenbouten in 2 zakken samen met het takje rozemarijn.

Dit gaat het makkelijkste met een vacumeermachine, maar ziplock zakjes zijn ook prima te gebruiken. Leg de eendenbouten daarna een nachtje in de koeling.

Haal de eendenbouten uit de vacuüm en spoel het resterende zeezout af onder de kraan.

Maak met je sous-vide apparaat een warm waterbad van 75.5 graden. Heb je deze niet in huis? Zet dat een kookthermometer in een pan met water en hou de temperatuur goed in de gaten.

Pak nu 2 nieuwe vacuümzakken en leg in elke zak weer 2 eendenbouten. Voeg aan elke zak 1 eetlepel eenden- of ganzenvet toe en trek hem opnieuw vacuüm.

Je legt de zakken nu voor 8 tot 12 uur in het bad met warm water.

Je eendenbouten zijn nu helemaal perfect om Pulled Duck mee te bereiden op de kamado.

4 gekonfijte eendenbouten | 20 gram BBQ rub | 100 gram BBQ saus | Rookhout appel

Dan gaan we door naar de Pulled Duck:

Smeer de gekonfijte eendenbouten in met de BBQ rub en breng je kamado op temperatuur naar 100 graden indirect.

Plaats een handje appel rookhout tussen de kolen en maak deze weer klaar voor indirect.

Leg nu de eendenbouten voor 1,5 uur op het rooster en sluit de deksel. Houd de BBQ rond de 100 graden.

Smeer na 1,5 uur de eendenbouten in met de BBQ saus en laat deze circa 10 – 20 minuten karameliseren.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en stoom de Gua Bao broodjes.

Haal de eendenbouten van de BBQ en pluk het vlees van het bot.

Meng de overgebleven BBQ saus door het vlees en beleg de broodjes. Wij hebben wat bosui toegevoegd voor extra smaak.

Enjoy!

De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 18 reviews.

Back To Top