Ga naar hoofdinhoud

Japanse Konro Grill modellen

Wij leveren alleen de echte Japanse konro grill. Kies voor origineel Japans want namaak evenaart de kwaliteit van de echte Japanse konro grill nooit. Hij wordt met de hand gemaakt van diatomeeënaarde. Een grondstof uit prehistorische aardlagen. De klei die hiervan worden gemaakt is bestand tegen 1000+ graden. Men gebruikt binchotan houtskool in dit type grill. Brandt lang, heter en stabieler. Met deze houtskool bereik je het ultieme resultaat.

Kom hem bekijken in de winkel of kijk eens rond op de webshop die wij speciaal voor dit prachtige product maakte: www.konro-grill.com. Hier vind je meer dan 15 verschillende modellen en voordeelsets.

Origineel japanse konro grill

De Konro Grill werd in de 18e eeuw in Japan ontwikkeld. In eerste instantie werden de roosters van deze grill gebruikt als verwarmingstoestellen. Later ontdekten men dat de roosters niet alleen als verwarming konden dienen maar ook ideaal waren voor het bereiden van Yakitori (kipspiesen) en andere etenswaren.

Deze originele Japanse Grill wordt gemaakt van diatomeeën aarde. Dit materiaal kan tegen extreme hitte en houdt deze hitte ook extreem goed vast. Wanneer je gaat grillen op de Konro wordt het vlees maar een paar centimeter boven de houtskool geplaatst. Hierdoor druppelt het sap van het vlees naar de grill en het ontzettend snel verdampt. Vervolgens trekt deze damp in het vlees en dit zorgt voor een fantastische rooksmaak aan je vlees!

Binchotan houtskool

GEBRUIK Alleen Binchotan houtskool

Wanneer je de Konro Grill gaat gebruiken, heb je een bijzondere houtskoolsoort nodig: Binchotan houtskool. Binchotan houtskool wordt gemaakt van een bijzondere Japanse eik, de Ubame eik. Deze houtskool wordt enkel en alleen geproduceerd in het zuidwesten van Japan. Door de lokale bevolking wordt de houtskool hier met de hand gemaakt in grote kleiovens. Doordat men vervolgens het vocht heel langzaam uit het hout trekt, wordt de houtskool ontzettend hard. Hierdoor wordt super stevige houtskool gecreëerd die veel langer brandt dan elke andere houtskoolsoort. Doordat deze houtskool zeer weinig wordt geproduceerd en het proces wekenlang duurt, is Binchotan de duurste en meest exclusieve houtskoolsoort ter wereld.

Wij bieden een betaalbaar alternatief, namelijk de witte BestCharcoal Binchotan. Deze komt uit Indonesië en heeft praktisch dezelfde eigenschappen als de Japanse variant. Perfect voor jouw Konro Grill!

Bekijk deze bijzondere grill

Denk je dat de Konro Grill iets voor jou kan zijn maar wil je de grill toch nog eerst graag in het echt bekijken? Kom dan langs bij The Fire Station in Kaatsheuvel. Hier kun je deze bijzondere Japanse grill in het echt bewonderen. Er staat ook altijd een BBQ professional voor je klaar om je te helpen met vragen over deze bijzondere grill, binchotan houtskool of andere Japanse producten zoals sojasaus, miso en diverse andere Japanse smaakmakers. Ben je al overtuigd en wil je de Konro Grill direct online bestellen? Ga dan naar onze webshop Konro-Grill.com

De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 391 reviews.
Winkelwagen