skip to Main Content

Van je hobby je werk maken…

Soms hoor je het nog weleens “hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt”. Dat is bij dit bedrijf zeker het geval! The Fire Station en de webwinkel Kamado Express zijn initiatieven van Kamiel van Riel. Wil je weten hoe het zo gelopen is? Lees zijn verhaal.

Mijn verhaal

Als jonge jongen kwam ik, via mijn ouders in aanraking met het Weber. Destijds nog een unieke en vernieuwende vorm van BBQ. Nederland kende nog nauwelijks een BBQ cultuur en een gesloten kogel / ketel BBQ zag je niet vaak. Als er thuis gebarbecued werd stond ik erbij en hielp ik mee waar ik kon. Lekker fikkie steken! De passie voor koken op echt vuur was geboren!

Als volwassenen werd er op het balkon van mijn 1e appartement meteen gebarbecued, dat vonden de buren niet altijd een pretje! Later kocht ik een huis met tuin en daar werd vrijwel direct een complete Weber Performer GBS in geplaatst. Medio 2012 leerde ik voor het eerst de keramische BBQ kennen, de Big Green Egg! In 2014 kocht ik mijn eerste kamado, omdat ik nog niet 100% overtuigd was of het wel wat voor mij was werd het een (iets goedkopere) Bastard Small. En ja…het was wat voor mij! Sindsdien ben ik  “verslaafd” geraakt aan werken met de keramische BBQ en alles wat er bij deze prachtige vorm van buitenkoken hoort. En de Weber ging op Marktplaats….

Het ontstaan van Kamado Express

Bovenstaand verhaal is natuurlijk geen reden om een webshop te beginnen. Dat zit zo: tijdens een kamado workshop maakte ik kennis met de importeur van The Bastard. Al snel werd duidelijk dat er “online” nog veel te halen en te verbeteren viel. Ik was al enkele jaren actief met mijn eigen onderneming op website en online marketing vlak dus het werd me al snel duidelijk dat er potentie in deze markt zat. The Bastard had behoefte aan een partner in het zuiden van Nederland en van je hobby een business maken sprak mij wel aan!

In juni 2016 ging webwinkel “Kamado Express” live!

BBQ Shop The Fire Station

Kamado Express werd een succes! Maar de mooiste vorm van buitenkoken verdiende, mijns inziens, meer dan een kleine showroom in een anoniem kantoorpand. Toen in augustus 2017 de “oude brandweerkazerne” in het centrum van Kaatsheuvel op mijn pad kwam werd het tijd om uit te breiden en om van “clicks” naar “bricks” te gaan.

In september 2018 opende The Fire Station haar enorme deuren!

ZIEN, VOELEN, PROEVEN, ERVAREN

Dat zijn precies de woorden die The Fire Station goed te omschrijven. Een plek waar je altijd welkom bent, ook als je even niets wilt kopen maar wel gezellig met gelijkgestemden wilt keuvelen en kennis uit wil wisselen over lekker eten en koken op vuur.

Kom dus kijken, voel de kwaliteit, prik een vorkje mee en ervaar onze merken en onze BBQ Experience tuin. Je zult er geen spijt van krijgen!

Tot ziens.

Kamiel

Ons “The Fire Station” Team

Als je groeit heb je een goede, gepassioneerde mensen om je heen nodig. Ons bedrijf bestaat inmiddels uit een team van 4 personen met ambitieuze plannen.

En we hebben grootse plannen! Er zullen meer mooie merken worden toegevoegd aan ons assortiment en zullen nooit nooit stil staan. Servicegericht, verstand van zaken, goede smaak en professioneel. Dat omschrijft het team van The Fire Station en Kamado Express.

Heb je een vraag aan ons? Chat, bel, mail of kom langs bij The Fire Station!

Kamiel

Britt

Joris

april 2009 | Een Weber Performer wordt aangeschaft

april 2015 | Aankoop eerste kamado: The Bastard Small

januari 2016 | Dealerovereenkomst met The Bastard wordt getekend

september 2018 | Kamado Express opent eigen winkel The Fire Station

augustus 2018 | Big Green Egg en Primo Grills worden in het assortiment opgenomen

WE STAAN VOOR

  • Veel leren
  • Veel zelf doen
  • Samen genieten
  • De beste ingrediënten
  • Les van onze eigen BBQ chef
  • Werken met onze merken
  • en…Brabantse gezelligheid!
De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 93 reviews.
Back To Top