Content voor Ingelogde Gebruikers

Over THE FIRE STATION

ZIEN | VOELEN | PROEVEN | ERVAREN

GET THE ULTIMATE BBQ EXPERIENCE

The Fire Station is een toonaangevende BBQ shop met workshop- en buitenkeuken experience tuin in het centrum van Kaatsheuvel. Gevestigd in een mooie, voormalige brandweerkazerne uit de jaren 50.

“Waar vroeger brandweermannen vertrokken om vuur te gaan bestrijden, verwelkomen we nu jou om het vuur aan te steken!”

Bezoek onze BBQ winkel en maak kennis met onze A-merk keramische barbecues en OFYR vuurtafels die we heel het jaar door gebruiken in onze workshop tuin met overkapping.

BEKIJK DE WINKEL

MEET THE TEAM!

Heb jij weleens met een echte pitmaster gewerkt? Iemand die van BBQ-en zijn beroep heeft gemaakt en elke dag bezig is met het verfijnen van zijn BBQ techniek? Zulke mensen tref je bij The Fire Station aan. BBQ gekken! Volg je een kamado workshop bij ons dan leer je alle BBQ in's en out's van echte pitmasters.

ONZE BRANDWEERKAZERNE

The Fire Station is gevestigd in één van de mooiste panden van Kaatsheuvel: een voormalige brandweerkazerne uit de 1952. Een prachtig winkelpand met een BBQ experience tuin van 200m2. Zowel in de winkel als in de tuin vind je uitsluitend A-merk kamado’s en buitenkeukens. Onze locatie is uitstekend geschikt om heerlijk ontspannen en te leren BBQ-en. Want bij ons ga je in groepjes van 2 zelf aan de slag met lekkere en originele BBQ gerechten. Genieten dus! We leren je alles over barbecueën en goed gebruik van de kamado en de accessoires. Zo kun jij daarna heerlijk thuis genieten van nieuw aangeleerde technieken.

HET BEGON MET EEN hobby

Soms hoor je het nog weleens “hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt”. Dat is bij The Fire Station zeker het geval. Zowel de winkel als webwinkel Kamado Express zijn initiatieven van Kamiel van Riel. Wil je weten hoe het zo gelopen is? Lees dan zijn verhaal!

Juni 1985

Kamiel’s ouders kopen een Weber. Destijds een vrij onbekende vorm van (gesloten) BBQ. Het vuur is aangewakkerd.

April 2006

Eindelijk zijn 1e eigen serieuze BBQ. Een Weber Performer Deluxe

Juni 2012

Kamiel maakt kennis met de Big Green Egg

April 2015

Aankoop 1e kamado. Om budgettaire redenen een Black Bastard Small

September 2015

1e kamado workshop bij Black Bastard

December 2015

Dealerovereenkomst met 200Fahrenheit wordt getekend

juni 2016

Webshop Kamado Express gaat live

april 2017

Monolith wordt in het assortiment opgenomen.

september 2018

Kamado Express opent winkel en BBQ Experience Center The Fire Station

augustus 2018

Big Green Egg wordt in het assortiment opgenomen

december 2018

Eerste workshop bij The Fire Station is een feit

januari 2020

Kamado Joe wordt aan het assortiment toegevoegd.

Van jongs af aan: BBQ!

Als jongen kwam ik, via mijn ouders, in aanraking met de Weber. Destijds nog een unieke en vernieuwende vorm van BBQ in Nederland. Er was nog nauwelijks een BBQ cultuur in Nederland en een gesloten kogel / ketel BBQ zag je toen niet vaak. Als er thuis gebarbecued werd stond ik erbij en hielp ik mee waar ik kon. Lekker fikkie stoken! De passie voor koken op vuur was geboren!

Eenmaal op mezelf wonend werd er op het balkon van mijn appartement direct gebarbecued, dat vonden mijn buren niet altijd een pretje! Later kocht ik een huis met tuin en daar werd direct een complete Weber Performer Deluxe GBS in geplaatst. Medio 2012 leerde ik de keramische BBQ kennen, uiteraard de Big Green Egg, en in 2014 kocht ik mijn eerste kamado. Omdat ik nog niet 100% overtuigd was of het wel wat voor mij was werd het een (iets goedkopere) Black Bastard Small. En wat bleek…het was wat voor mij!

Sindsdien ben ik “verslaafd” aan werken met de keramische BBQ en alles wat er bij deze prachtige vorm van buitenkoken hoort. Ow ja….de Weber? Die eindigde op Marktplaats!!!

Het ontstaan van Kamado Express

Bovenstaand verhaal is natuurlijk niet een reden om een webshop te beginnen. Dat zit zo: tijdens een kamado BBQ workshop maakte ik kennis met de importeur van The Bastard en al snel werd me duidelijk dat er “online” nog veel te halen en te verbeteren viel. Omdat ik al jaren actief ben met mijn eigen online marketing bureau werd me, na enig onderzoek, snel duidelijk dat er potentie in deze relatief nieuwe markt zat. The Bastard had behoefte aan een partner in ‘t zuiden van Nederland en van je hobby een business maken sprak mij wel aan! Dus in 2016 ging webwinkel “Kamado Express” live!

BBQ SHOP & BBQ EXPERIENCE CENTER THE FIRE STATION

Kamado Express werd een groot succes! Maar de mooiste vorm van buitenkoken verdiende, mijns inziens, meer dan een kleine showroom in een kantoorpand. In augustus 2017 kwam “de oude brandweerkazerne” in het centrum van Kaatsheuvel op mijn pad. Dat was het teken dat ik van “clicks” naar “bricks” moest gaan. In 2018 opende The Fire Station haar enorme deuren!

ZIEN, VOELEN, PROEVEN, ERVAREN

Dat zijn precies de woorden die The Fire Station goed omschrijven. Een plek waar je altijd welkom bent, ook als je niets wilt kopen maar wel gezellig met gelijkgestemden wilt keuvelen en kennis uit wilt wisselen over BBQ, lekker eten en koken op vuur. Kom dus kijken, voel de kwaliteit, prik een vorkje mee en ervaar onze merken en onze experience tuin.

Je zult er geen spijt van krijgen. Graag tot ziens!

Kamiel

De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 295 reviews.
zoeken
Winkelwagen