Toont alle 11 resultaten
-
10% korting
Thaan Houtskool Pok Pok 10kg
Oorspronkelijke prijs was: €69,95.€62,96Huidige prijs is: €62,96. -
10% korting
Thaan Houtskool Pok Pok 2.2Kg
Oorspronkelijke prijs was: €17,95.€16,16Huidige prijs is: €16,16. -
25% korting
Thaan Houtskool Pok Pok 6 x 2.2Kg
Oorspronkelijke prijs was: €107,70.€80,78Huidige prijs is: €80,78.
Oorsprong Binchotan houtskool
Zoals gezegd komt Binchotan houtskool officieel alleen uit Japan. In het zuidwesten van Japan wordt al honderden jaren een soort houtskool met een extreem hoog koolstofpercentage gemaakt. Het proces is 100% traditioneel. Slechts door een handjevol ‘binchotan branders’ wordt deze houtskool met de hand gemaakt in grote kleiovens. Tijdens dit proces wordt het vocht langzaam uit het hout getrokken. Het gehele proces duurt dan ook minimaal 14 dagen. Het hout van de Ubame Oak ligt ca. 10 dagen in de houtskooloven. Doordat het zo’n langdurig proces is wordt deze Japanse houtskool maar weinig geproduceerd en nog minder geÃĢxporteerd. Dat maakt de echte Binchotan houtskool zeer schaars en prijzig. Naast dat je regelmatig de echte Binchotan bij ons kan vinden, bieden wij ook een aantal goedkopere alternatieven aan. Deze hebben vrijwel dezelfde eigenschappen als het origineel maar zijn een stuk beter betaalbaar.
Waarom Binchotan gebruiken?
Wanneer je gerechtjes gaat bereiden op de Konro Grill werk je direct boven de gloed. En deze is heet! Het voordeel van deze houtskoolsoort is dat deze niet rookt, niet spettert en op een constante temperatuur brandt. De houtskool is ontzettend hard en brandt daarom erg efficiÃĢnt en lang. Een paar blokjes Binchotan branden makkelijk 3 tot 5 uur op een constante hitte. Probeer het maar eens!
Binchotan hergebruiken?
Ja hoor, dat kan! Je kunt de Binchotan houtskool na het grillen doven in een stalen emmer met water. Gebruik hiervoor wel altijd een kolentang en houd een beetje afstand want het kan flink gaan stomen. Wanneer je houtskool is gedoofd laat je het drogen en daarna kun je het gewoon weer gebruiken aangevuld met wat nieuwe kooltjes.