Alle A-merken onder één dak | De leukste workshops van Nederland | Online shoppen | BBQ Shop in Kaatsheuvel
Ga naar hoofdinhoud

de BRANDWEERKAZERNE

The Fire Station is gevestigd in één van de mooiste panden van Kaatsheuvel: een voormalige brandweerkazerne uit 1952. Een prachtige BBQ shop met BBQ experience tuin van 200m2.

Zowel in de winkel als in de tuin vind je uitsluitend A-merk kamado’s en buitenkeukens. Onze locatie is uitstekend geschikt om heerlijk ontspannen te leren BBQ-en. Want bij ons ga je tijdens de workshop in groepjes van 2 zelf aan de slag met lekkere en originele BBQ gerechten. Genieten dus! We leren je alles over barbecueën en goed gebruik van de kamado en accessoires. Dan kun je daarna thuis heerlijk genieten van de nieuw aangeleerde technieken.

VAN JE HOBBY JE WERK MAKEN

Heel af en toe hoor je het nog weleens: “hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt”. Dat is bij The Fire Station zeker het geval. Zowel de winkel als webwinkel Kamado Express zijn initiatieven van Kamiel van Riel. Wil je weten hoe het allemaal zo gelopen is? Lees dan hieronder zijn verhaal.

Juni 1985

Kamiel’s ouders kopen een Weber. Destijds een vrij onbekende vorm van (gesloten) BBQ. Het vuur is aangewakkerd.

April 2006

Eindelijk zijn 1e eigen serieuze BBQ. Een Weber Performer Deluxe

Juni 2012

Kamiel maakt kennis met de Big Green Egg

April 2015

Aankoop 1e kamado. Om budgettaire redenen een Black Bastard Small

September 2015

1e kamado workshop bij Black Bastard

December 2015

Dealerovereenkomst met 200Fahrenheit wordt getekend

juni 2016

Webshop Kamado Express gaat live

april 2017

Monolith wordt in het assortiment opgenomen.

september 2018

Kamado Express opent winkel en BBQ Experience Center The Fire Station

augustus 2018

Big Green Egg wordt in het assortiment opgenomen

december 2018

Eerste workshop bij The Fire Station is een feit

januari 2020

Kamado Joe wordt aan het assortiment toegevoegd.

Van jongs af aan: BBQ!

Leuk dat je hier bent!

Als jonge jongen kwam ik, via mijn ouders, in aanraking met de Weber. Destijds was BBQ-en met een deksel nog een vrij nieuwe vorm van BBQ in Nederland. Ook was er nog nauwelijks een BBQ cultuur in Nederland. Als er thuis gebarbecued werd stond ik erbij en hielp ik mee waar ik kon. Lekker bakken! De passie voor koken op vuur was geboren!

Eenmaal op mezelf wonend werd er op het balkon van mijn appartement direct gebarbecued. Dat vonden mijn buren niet altijd een pretje! Later kwam er een huis met tuin en daar werd direct een complete Weber Performer Deluxe GBS in geplaatst. Geweldig!

Medio 2012 leerde ik de keramische BBQ kennen, uiteraard de eerste, de originele Big Green Egg. In 2014 kocht ik mijn eerste kamado. Omdat ik nog niet overtuigd was of het wat voor mij was koos ik voor een (toen nog) Black Bastard Small. En wat bleek…het was wat voor mij. Sindsdien ben ik “verslaafd” aan werken met de kamado en alles wat er bij deze prachtige vorm van buitenkoken hoort. En die Weber? Die vond een nieuw baasje via Marktplaats!

Het ontstaan van Kamado Express

Bovenstaand verhaal is natuurlijk geen reden om een BBQ bedrijf te beginnen. Dat zit zo: tijdens een kamado BBQ workshop maakte ik kennis met de mannen van The Bastard en al snel werd me duidelijk dat er “online” veel te halen viel. Omdat ik, naast dit BBQ bedrijf, actief ben met mijn eigen website- en online marketing bureau werd me, na enig onderzoek, snel duidelijk dat er potentie in deze destijds relatief jonge markt zat. The Bastard had behoefte aan een partner in ‘t zuiden van Nederland en van je hobby een business maken sprak mij wel aan! In juni 2016 ging webwinkel “Kamado Express” live.

BBQ SHOP & BBQ EXPERIENCE CENTER THE FIRE STATION

Kamado Express werd een groot succes! Maar de mooiste vorm van buitenkoken verdiende, mijns inziens, meer dan een kleine showroom in een anoniem kantoorpand. In de zomer van 2017 kwam “de oude brandweerkazerne” in het centrum van Kaatsheuvel op mijn pad. Dat was het teken dat ik van “clicks” naar “bricks” moest gaan. In september 2018 opende The Fire Station haar gigantische deuren!

ZIEN | VOELEN | PROEVEN | ERVAREN

Dat zijn precies de steekwoorden die The Fire Station perfect omschrijven. Een plek waar je altijd welkom bent, ook als je niets wilt kopen maar gewoon gezellig met gelijkgestemden wilt keuvelen en kennis uit wilt wisselen over BBQ, lekker eten en koken op vuur. Inmiddels doe ik dit niet meer alleen maar met een tof, gepassioneerd team van BBQ gekken!

Kom dus kijken, voel de kwaliteit, prik een vorkje mee en ervaar onze merken en onze experience tuin. Je zult er geen spijt van krijgen.

Graag tot ziens!

Kamiel

De waardering van firestation.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 455 reviews.
Winkelwagen