Heel veel BBQ's onder één dak | Leerzame kamado workshops | Online én offline shoppen | De mooiste BBQ Shop van Nederland
Ga naar hoofdinhoud

Onze BRANDWEERKAZERNE

The Fire Station is gevestigd in één van de mooiste panden van Kaatsheuvel: een voormalige brandweerkazerne uit 1952. Een prachtige BBQ shop mét workshop- en experience tuin van in totaal 400m2.

Zowel in de winkel als in de tuin vind je uitsluitend A-merk kamado’s en buitenkeukens. Onze locatie is uitstekend geschikt om heerlijk ontspannen te leren BBQ-en. Want bij ons ga je tijdens de workshop in groepjes van 2 zelf aan de slag met lekkere en originele BBQ gerechten. Genieten dus! We leren je alles over barbecueën en goed gebruik van de kamado en accessoires. Dan kun je daarna thuis aan de slag genieten met de aangeleerde technieken.

VAN JE HOBBY JE WERK MAKEN

Heel af en toe hoor je het nog weleens: “hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt”. Dat is bij The Fire Station zeker het geval. Zowel de winkel als webwinkel Kamado Express zijn initiatieven van Kamiel van Riel. Wil je weten hoe het allemaal zo gelopen is? Lees dan hieronder zijn verhaal.

Juni 1985

Kamiel’s ouders kopen een Weber. Destijds een vrij onbekende vorm van (gesloten) BBQ. Het vuur is aangewakkerd.

April 2006

Eindelijk zijn 1e eigen serieuze BBQ. Een Weber Performer Deluxe

Juni 2012

Kamiel maakt kennis met de Big Green Egg

April 2015

Aankoop 1e kamado. Om budgettaire redenen een Black Bastard Small

September 2015

1e kamado workshop bij Black Bastard

December 2015

Dealerovereenkomst met 200Fahrenheit wordt getekend

juni 2016

Webshop Kamado Express gaat live

april 2017

Monolith wordt in het assortiment opgenomen.

september 2018

Kamado Express opent winkel en BBQ Experience Center The Fire Station

augustus 2018

Big Green Egg wordt in het assortiment opgenomen

december 2018

Eerste workshop bij The Fire Station is een feit

januari 2020

Kamado Joe wordt aan het assortiment toegevoegd.

Van jongs af aan: BBQ!

Leuk dat je hier bent!

Als jonge jongen kwam ik, via mijn ouders, in aanraking met Weber. Destijds was BBQ-en met een deksel nog een nieuwe vorm van BBQ in Nederland. Er was nauwelijks een BBQ cultuur in Nederland. Maar als er thuis gebarbecued werd, stond ik erbij en hielp ik mee waar ik kon. Lekker bakken! De passie voor koken op vuur was geboren!

Eenmaal op mezelf werd er op het balkon van mijn appartement direct gebarbecued. Dat vonden mijn buren niet altijd een pretje! Later kwam er een huis met tuin en daar werd als eerst een Weber Performer Deluxe GBS in geplaatst. Geweldig!

Medio 2012 leerde ik keramisch BBQ-en kennen, uiteraard was dat de originele Big Green Egg. In 2014 kocht ik mijn eerste kamado. Omdat ik nog niet overtuigd was of keramische BBQ-en wat voor mij was koos ik voor een goedkopere (toen nog) Black Bastard Small. En wat bleek…het was wat voor mij.

Sindsdien ben ik “verslaafd” aan werken met de kamado en alles wat er bij deze prachtige vorm van buitenkoken hoort. En die Weber? Die vond een nieuw baasje!

Het ontstaan van Kamado Express

Bovenstaand verhaal is natuurlijk geen reden om een BBQ bedrijf te beginnen. Dat zit zo: tijdens een kamado BBQ workshop maakte ik kennis met de mannen achter The Bastard en al snel werd me duidelijk dat er “online” veel te halen viel. Omdat ik, naast m’n BBQ bedrijf, ook eigenaar ben van een web- en online marketing bureau werd,  snel duidelijk dat er potentie in deze (destijds) relatief jonge markt zat. The Bastard had behoefte aan een partner in ‘t zuiden van Nederland en van je hobby een business maken sprak mij wel aan! Begin 2016 ging webwinkel “Kamado Express” live.

BBQ SHOP & BBQ EXPERIENCE CENTER THE FIRE STATION

Kamado Express werd een succes! Maar de mooiste vorm van buitenkoken verdiende, mijns inziens, meer dan een kleine showroom in een anoniem kantoorpand. In de zomer van 2017 kwam “de oude brandweerkazerne” in het centrum van Kaatsheuvel op mijn pad. Dat was het teken dat ik van “clicks” naar “bricks” moest gaan. Eind 2018 opende The Fire Station haar gigantische deuren!

ZIEN | VOELEN | PROEVEN | ERVAREN

Dat zijn precies de steekwoorden die The Fire Station perfect omschrijven. Een plek waar je altijd welkom bent, ook als je niets wilt kopen maar gewoon gezellig met gelijkgestemden wilt keuvelen en kennis uit wilt wisselen over BBQ, lekker eten en koken op vuur. Inmiddels doe ik dit niet meer alleen maar met een tof, gepassioneerd team van BBQ fanaten!

Kom dus kijken, voel de kwaliteit, prik een vorkje mee en ervaar onze merken en onze experience tuin. Je zult er geen spijt van krijgen.

Graag tot ziens!

Kamiel

Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 641 reviews.
Winkelwagen