Boodschappenlijstje
- 1 kabeljauwfilet (lende) ca. 600 gram
- 1 citroen, schoongeboend en in dunne schijfjes gesneden
- 0,75 liter water
- 75 gram zeezout
- Versgemalen zwarte peper
Tools en benodigdheden
- Rookplankje
Bereidingswijze
- Leg het rookplankje voor gebruik 8 uur onder water.
- Los het zout op in het water en doe dit samen met de kabeljauw in een bakje.
- Leg voor minimaal 2 uur in de koelkast.
- Prepareer de BBQ voor het roken op een plankje:
Je kunt op 2 manieren grillen met de plankjes: op directe of indirecte hitte:
- Bij de directe methode gaan je plankjes 1 tot enkele keren mee (afhankelijk van de dikte en houtsoort) en krijg je een intensere rooksmaak.
- Bij de indirecte methode gaan je plankjes langer mee, maar krijg je een mildere rooksmaak.
Wij kiezen voor de directe methode:
- Spoel de kabeljauw schoon met koud water en dep droog met keukenpapier.
- Grill de bereidingszijde van de plank ca. 20 seconden voor.
- Leg dan de kabeljauw op de voor-gegrilde zijde van de plank.
- Bestrooi met versgemalen peper en leg de citroenschijfjes erbovenop.
- Leg het plankje op het rooster en sluit het deksel, houd een dome temperatuur van ongeveer 180°C aan.
- Controleer halverwege de bereiding.
- Bij een kerntemperatuur van 57°C is de vis klaar.
- Serveer de vis met plank en al (op een onderzetter).
Eet smakelijk!































