Heel veel BBQ's onder één dak | Leerzame kamado workshops | Online én offline shoppen | De mooiste BBQ Shop van Nederland
Ga naar hoofdinhoud

Ons assortiment rundvlees van VIT’s

Bij The Fire Station draait alles om de ultieme BBQ ervaring. Voortdurend zijn we op zoek naar hoogwaardige producten om jouw BBQ avonturen naar een hoger niveau te tillen. Hoe goed je kamado ook is, hoge kwaliteit vlees is het allerbelangrijkste. Daarom werken we samen met Vlees Integratie Twente. 100% Nederlands van kalf tot slacht topkwaliteit Frans Limousin rundvlees.

Hot & Fast | Sear + Indirect

Ribeye

Ribeye is één van de mooiste stukken vlees voor op de BBQ. De ribeye wordt gesneden uit de fijne rib van het rund. Botermals dus. Het ligt naast nog zo’n mooi stukje: de dunne lende ofwel entrecote. Mals en een volle smaak dankzij de mooie marmering en het vet in het midden (de “eye”). Een ware sensatie voor je smaakpapillen.

Entrecote

Eén van onze toppers! Direct, heet aangrillen, indirect op 120 graden afgrillen. Deze entrecote is 4 cm dik. De perfecte dikte. Zouten, rondom heet dichtschroeien, de vetten gaan smelten en geven nog meer smaak. Houd de kern mooi rosé. Dan haaks op de draad trancheren en genieten! Veel beter wordt het niet.

T-bone

De entrecote en de ossenhaas in één! Onze T-bone komt van het Limousin vleesrund en is 14 dagen gerijpt. Gezaagd op 4 cm, dé perfecte dikte om de buitenzijde mooi te grillen en de binnenkant rosé of rood te houden. Een heerlijk groot stuk vlees, genoeg om te delen en te genieten met elkaar.

Flank Steak

De flank steak heet in het Nederlands vinkelap. Niet te verwarren met de populaire bavette. Grill dit vlees hot ‘n fast. Snijd het haaks op de draad en vervolgens in dunne plakjes. Snuf zout erbij en genieten!

Flat Iron Steak

De flat iron steak is de “marketing naam” voor een gesplitste sukade. Vlees wat bekend staat als stoofvlees. Veel mensen weten het niet maar een gesplitste sukade geeft een mooie steak. Vol van smaak en supermals. Kort grillen op hoog vuur of Caveman Style zo in de hete kolen. Heerlijk!

Bavette

Bavette is zeer veelzijdig vlees, bak het als steak of maak er een malse bavette roll van. Ons Frans Limousin rund is mooi vet doorregen vlees uit de vang van het rund. Grof van structuur en moet haaks op de draad gesneden worden.

Clubsteak

De club steak zit tussen de côte de boeuf en de T-bone steak in. Heerlijk qua smaak en kwaliteit! Onze club steaks zijn eerst 10 dagen gerijpt aan het been en vervolgens “shock frozen” ingevroren. Gesneden op dé perfecte dikte van 4 cm. Bak hem rosé of rood!

Cote de Boeuf

Meer dan 100 dagen graan gevoerd, ambachtelijk uitgebeend en minimaal 14 dagen gerijpt. Een aanrader voor de echte steak liefhebber. Dit vlees komt van de rib van het rund waar ook de ribeye zit.

Longhaas

Longhaas, ook bekend als onglet. Een lange draad en mooie dooradering. Vol van smaak en grof van structuur. Vergeet niet om de zeen er uit te halen. Een onbekend stuk vlees bij het grote publiek. Bak hem als biefstuk en snijd hem haaks op de draad.

Chateaubriand

Het mooiste stukje van onze Limousin runderen: middenstuk ossenhaas, het zachtste stuk vlees van een rund. Zonder de kop en punt. Dit is het meest malse deel. Portioneer het en bak als tournedos!

Picanha

Het staartstuk. Immens populair geworden en dat vinden we niet gek. Superlekker. Als je wilt spectaculair te grillen maar in onze ogen het lekkerste op het spit. Onze picanha heeft een goede vetkap en het vet is de smaakmaker. Dit vlees is lekker met een BBQ rub maar ook alleen met zout en peper niet te versmaden.

Maminha

In Brazilië super populair: de maminha. In het Nederlands het ezeltje. Niet taai te bakken…dus elke ezel kan dit vlees bereiden! Dikke vetrand, beetje gemarmerd. De bereiding is simpel. Zouten en rubben. Grillen naar een kerntemperatuur van 52 tot 55 graden aan voor het lekkerste resultaat.

Low ‘n Slow

Short ribs

Borstribben van het Limousin rund. De vlees en vet verhouding is perfect. Bereid de beste short ribs volgens de low & slow methode. Gebruik tijdens de bereiding een lekkere BBQ rub en butcher paper.

Brisket

Dé must cook voor iedere BBQ liefhebber! Low ‘n slow. Deze brisket, van prachtig Frans Limousin rund, zal zeker 8 tot 12 uur in beslag nemen. Perfect voor de kamado. Houd hem wel stabiel op 110 graden. En kom ons later vertellen hoe hij smaakte!

Champrib

Lange ribben van het Limousin rund. Een groot stuk vlees met bot dat je langzaam, op een lage temperatuur, gaart op je kamado. Rook het eens met een blokje eiken of ons geurende whiskey rookhout.

Runderwang

Runderwangen zijn echte werkspieren, een rund kauwt namelijk de hele dag. Het vlees is draderig van structuur en perfect op low ‘n slow te stoven op je kamado. Gebruik een Dutch Oven om deze mooie Limousin runderwangen in te stoven. Neem gerust een paar uur de tijd. De beloning is het wachten waard!

Beef hammer

In de volksmond: runderschenkel. Beef hammer klinkt veel stoerder vond een marketing afdeling ergens. Low & slow bereiden. Neem wel even de tijd want dit vlees is niet snel gaar, het hangt lang in “de zone” maar al het wachten zal beloond worden met een perfecte eindresultaat.

Van kalf tot slacht. Alles onder 1 dak.

Vit’s is geen gewoon stukje vlees; het vertegenwoordigt de culinaire erfenis van Twente. Dit premium vlees wordt gefokt met uiterste zorg en toewijding, en het resultaat is fantastisch. Het bijzondere aan Vit’s is de connectie met de Limousin runderen die in dit schilderachtige deel van Nederland worden grootgebracht. Alle schakels in de keten zijn enorm belangrijk. Het begint bij de fokkers en bij de boerderijen waar de runderen worden gemest. Hier draait alles om een goede verzorging, goede voeding, rust en ruimte. Dit zorgt ervoor dat de runderen in perfecte conditie en stressvrij worden afgeleverd op het slachthuis. Ook hier wordt uiterst respectvol met de dieren omgegaan en zorgen vakmensen ervoor dat de runderen op een hygiënische wijze worden geslacht. Vervolgens worden de karkassen vakkundig uitgesneden tot mooie vleesdelen zoals ossenhaas en het ribstuk. Deze keten heeft Vlees Integratie Twente volledig in eigen hand, met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn. Het resultaat: een puur stuk rundvlees.

Frans Limousin Rund: het beste vleesras

De Limousin rundveekudde in Twente heeft een lange geschiedenis van kwaliteit en puurheid. Het vlees staat bekend om zijn malsheid en karakteristieke smaak. Twentse boeren hebben de kunst van het kweken van deze runderen door de generaties heen verfijnd. Dit Limousin vlees is het resultaat van deze unieke traditie, waarbij de harmonie tussen dier en omgeving centraal staat.

Veel intramusculair vet: smaak en mals!

Als je op zoek bent naar vlees dat je smaakpapillen zal betoveren, dan is Vit’s de perfecte keuze. Het Limousin rundvlees staat bekend om zijn unieke smaakprofiel. Het is sappig, mals en heeft een diepe, natuurlijke smaak. Je gasten zullen versteld staan wanneer je zo’n heerlijk stuk vlees van de BBQ haalt.

Het geheim achter de ongeëvenaarde kwaliteit ligt in de oorsprong ervan. De Limousin runderen worden met liefde grootgebracht op Twentse boerderijen, waar ze genieten van een gezonde en natuurlijke omgeving. Dit draagt bij aan de superieure kwaliteit van het vlees!

Vlees Integratie Twente bij The Fire Station

Afhaaladres

The Fire Station
Anton Pieckplein 117a
5171CV Kaatsheuvel
0416 235032

Bij The Fire Station zijn we trots om Vit’s aan te bieden als onderdeel van ons assortiment. We begrijpen de waarde van hoogwaardig vlees en zijn enthousiast om iedereen kennis te laten maken met deze smaakvolle innovatie uit Twente. Of je nu een doorgewinterde grillmeester bent of een beginner in de wereld van barbecueën, met dit vlees slaag je altijd! Ben je klaar om aan de slag te gaan met zo’n prachtig stuk vlees? Kom dan langs in onze winkel in Kaatsheuvel. Hier staat altijd een pitmaster voor je klaar die je om tips kan vragen over de juiste bereidingswijze. Daarnaast kun je direct een heerlijke bijpassende rub, BBQ saus en het juiste accessoire meepakken. Win-win!

Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 629 reviews.
Winkelwagen