Boodschappenlijstje
- 6 portobello’s
- 200 gram blauwe kaas (gorgonzola)
- Handjevol pijnboompitten (voor de garnering)
- 50 gram rucola (voor de garnering)
Voor de balsamico uien
- 4 uien
- Flinke scheut balsamico
- 2 eetlepels suiker
- 2 grote takjes rozemarijn
Voor de rucola pesto
- 75 gram rucola
- 50 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook
- Flinke scheut extra vierge olijfolie
- Parmezaanse kaas in blokjes
Tools en benodigdheden
Deze tools heb je nodig om je gerecht te bereiden!
- Plate setter / ConvEGGtor
- Kleine koekenpan
- Sauspot
- Pincet
- Houten lepel
-
10% korting
Bastard Precisie Tang
Oorspronkelijke prijs was: €16,95.€15,26Huidige prijs is: €15,26.
-
15% korting
Petromax Houten Lepel
Oorspronkelijke prijs was: €5,49.€4,67Huidige prijs is: €4,67.
Bereidingswijze
180 – 200 °C, direct
Daarna indirect op 150 °C
We beginnen met de gekonfijte balsamico uien Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180° tot 200 graden.
De balsamico uien
- Snijd de uien in fijne ringen
- Giet een scheutje olijfolie in de sauspot en fruit de uienringen samen met de takjes rozemarijn 5 minuten aan. Niet bakken..fruiten!
- Blus met een flinke scheut balsamico azijn en voeg 2 eetlepels bruine suiker toe.
- Laat dit op een laag vuur ongeveer 20 minuten inkoken tot het stroperig is. Kijk, proef en is het nog niet stroperig, laat het nog even pruttelen.
- Voeg zout uit de molen naar smaak toe.
- Proef nog een keer en ben je tevreden, zet het dan apart om af te koelen
De rucola pesto
- Rooster eerst de pijnboompitten. Doe dat voorzichtig in een droge pan die je eerst heet laat worden.Doe dat de pitten erin en houd ze in beweging. Ze moeten lichtjes bruinen.
- Laat ze afkoelen en hou wat apart voor de garnering later.
- Doe nu de kaas, de rucola, olijfolie, een beetje zout en de pijnboompitten in een keukenmachine en pureer deze.
- Voeg nu meer olijfolie toe zodat het een mooie gladde, smeerbare pesto wordt.
- Proeven en indien nodig: breng eventueel op smaak met peper en zout
- Zet weg.
De portobello’s
- Wrijf de Portobello’s in met wat olijfolie en grill ze 6 minuten met de deksel gesloten.
- Bouw vervolgens de BBQ om tot indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C.
- Leg de Portobello’s op de terug BBQ en beleg met de gorgonzola kaas.
- Gaar voor 10 minuten met de deksel gesloten.
- Als de portobello’s gaar zijn haal je ze van de BBQ. Pak de geroosterde pijnboompitte
OPMAAK EN UITSERVEREN
- Doe de uienchutney op de Portobello samen met een dot rucola-pesto.
- Bestrooi met wat blaadjes rucola en de pijnboompitten.
- Snijd de portobello’s in vier gelijke delen en serveer direct.
Eet smakelijk!

































