Boodschappenlijstje
- 2 grote grieten (of 8 filets)
- 8 plakjes parmaham
- 12 groene olijven met piment, fijngehakt
- 4-6 tl. kappertjes
- Tomatentapenade
- Versgemalen zwarte peper uit de molen
- Olijfolie
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- Kleine prikkers
- Keukenmachine
- Kwastje
Bereidingswijze
140c, direct
De griet voorbereiden
- Fileer de griet en bestrooi de filets met wat versgemalen zwarte peper.
De tapenade maken
- 150 gr zongedroogde tomaatjes, 1 knoflookteen, 50 gr parmezaanse kaas, 2 el geroosterde pijnboompitten, handje basilicum, scheut olijfolie, peper en zout. Draai het geheel tot een fijne massa in de keukenmachine.
De grietrolletjes maken
- Smeer elke filet dun in met de tomatentapenade en verdeel op elke filet wat fijngehakte olijven en kappertjes.
- Leg de parmaham uitgerold klaar op een snijplank.
- Rol elke filet vanaf de smalste kant op en leg het rolletje op een plak parmaham.
- Wikkel de parmaham er omheen.
- Schuif 2 prikkers dwars door het rolletje.
- Smeer elk rolletjes dun in met wat olijfolie.
- Grill nu de griet rolletjes direct op de kamado totdat de ham bruin en een beetje hard wordt en de vis niet meer glazig is. Reken op ca. 6 tot 10 minuten afhankelijk van de dikte van het rolletje.
- Serveer de rolletjes in een houten bootje met een vorkje.
Eet smakelijk!






























