Boodschappenlijstje
- 16 jalapeño pepers (groen of rood)
- 200 gram roomkaas
- 16 plakjes gerookt ontbijtspek + 6 plakjes gerookt ontbijtspek voor de bacon kruimels
- 4 eetlepels geraspte oude kaas
- 2 eetlepels BBQ rub (Noskos of The Fire Station)
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- Platesetter / convEGGtor
- RVS rooster
- Precisie tang
- Rookhout (appel of kersen)
- Skillet
Bereidingswijze
De ABT’s zijn de BBQ variant van jalepeño poppers. Dit zijn jalepeño pepers gevuld met een gevulde roomkaas en omwikkeld met spek! Een heerlijke snack met pit!
- Snijd de jalepeño’s in de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Let op: wrijf daarna niet in je ogen.
- Verhit de kamado indirect tot 160 c.
- Snijd de 6 plakken bacon zo fijn mogelijk. De rest heb je nodig om te wikkelen. Bak deze in de skillet tot je krokante stukjes hebt. Laat afkoelen en verbrokkel ze.
- Meng vervolgens, in een schaaltje, de roomkaas, de bacon kruimels, geraspte kaas en 1 eetlepel rub.
- Vul de halve pepers met je mengsel, halveer de plakken spek en wikkel om iedere peper een plakje.
- Bestrooi de Atomic Buffalo Turds nog met klein beetje rub. Subtiel dus…
- Nu gaan we grillen. Bouw je kamado op voor indirect grillen en voeg het rookhout toe.
- Leg de Atomic Buffalo Turds op het rooster (weg van de rand / het vuur).
- Controleer na 20 minuten of het spek al krokant is (max. 30 minuten roken)
- Haal ze van de kamado en serveer direct uit in de schuitjes of ga rond met de serveerplank.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten


































