Boodschappenlijstje
- 2 tamme eenden
- 2 sinaasappelen
- 2 witte uien
- Zout, peper & zonnebloemolie
- 4 teentjes knoflook
- The Fire Station Sweet Five Spice rub
- The Fire Station Fire ‘n Spice saus
- Lee Kum Kee Peking Duck saus
Tools en benodigdheden
- Rotisserie
- Kernthermometer
- Siliconen kwast
- Rol keukentouw
- Keukenpapier
- Meater+ thermometer
- Kom / schaaltje
-
15% korting
Bastard Lekbak Large
Oorspronkelijke prijs was: €29,95.€25,46Huidige prijs is: €25,46.
-
15% korting
Bastard Pizza Rotisserie Large
Oorspronkelijke prijs was: €397,95.€338,26Huidige prijs is: €338,26.
Let op: dit menu wordt in stappen bereid, lees daarom eerst het gehele menu door alvorens te starten! Verdeel taken en werk samen!
Het grillen van een eend op de rotisserie zorgt ervoor dat de eend sappig en smaakvol blijft. Er ontstaat een knapperige huid terwijl het vlees mals zal blijven. Het natuurlijke vet van de eend smelt en helpt mee om het gerecht te bereiden en smaakvoller te maken.
How to Grill
Bereid je kamado voor op direct grillen op het spit met een temperatuur van 180 graden. Leg het spit er nog NIET in.
- Dep de eend goed droog met keukenpapier
- Prik gaatjes door de huid met een vork. Niet te diep! Op deze manier komt het vet uit de eend en helpt het met het braden.
- Wrijf de eend in met wat zonnebloemolie, bestrooi royaal met peper en zout
- Wrijf royaal in met de rub
De vulling
- Snijd de sinaasappel en de ui in schijfjes en kneus de knoflookteentjes.
- Doe alles in een grote kom en bestrooi met de rub.
- Vul dan de eend met de vulling.
Grillen aan het spit
- Plaats de spit-ring op de kamado.
- Spies de eend(en) aan het spit en bind op met het keukentouw.
- De poten en de vleugels dienen strak tegen het lijf aan te worden gebonden.
- Steek de Meater+ thermometer door de borst naast de poot.
- Plaats dan het spit op de grill en zet de rotisserie aan.
- Sluit het deksel van de kamado en grill de eend ca. 60 minuten.
- Kijk na 30 minuten of er al garing op de huid plaatsvindt, zo ja dan kun je starten met lakken van de eend
Als de eend aan het spit zit, begin je aan de bijgerechten.
De eend lakken
- Neem een kommetje en de kwast. Doe zes eetlepels BBQ saus en 3 eetlepels Peking Duck saus in de kom en meng goed.
- Start met lakken na 10 – 15 minuten. Breng daarna om de 15 minuten een mooie egale laag aan.
- Je wilt een gekarameliseerde laag bouwen, kijk dus steeds goed of de saus gaat karameliseren. Zo niet wacht even.
- Let op: vlees gaart altijd wat door nadat je het van de BBQ haalt. Reken er daarom altijd 3 tot 5 graden bij. Dus bij ca. 67 – 70 graden mag de eend eraf.
- Haal de eend uit de kamado en van het spit.
- Laat de eend even, lichtjes afgedekt, 5 minuten rusten alvorens aan te snijden.
Boodschappenlijstje
- 4 zoete aardappelen (bataat)
- Handje pecannoten
- 2 uien
- Klontje boter
- Olijfolie
- Melk
- Zout en versgemalen peper
Tools en benodigdheden
- Kom of schaal
- Eetlepel + vork
- Aluminiumfolie
- Kleine koekenpan
How to Grill
- Steek de kamado aan en zorg voor een egale gloed.
- Pak de zoete aardappels in aluminiumfolie. Zorg dat het goed dicht zit.
- Leg de zoete aardappels in de gloed met een tang.
- Gaar ze 1 uur totdat ze zacht zijn. Test even na 45 minuten m.b.v. een prikker of een prik thermometer.
- Leg 30 minuten na de aardappels de uien MET SCHIL in de gloed. Geen aluminiumfolie.
- Leg nu het RVS rooster op de kamado
- Rooster de pecannoten kort in de kleine gietijzeren koekenpan
- Hak ze fijn en zet apart.
- Haal het rooster van de kamado.
- Controleer of de zoete aardappelen en de uien gaar zijn.
- Wanneer ze zacht zijn kunnen ze eraf worden gehaald.
- De geblakerde uien kun je pellen.
- Gooi de schil en de zwarte delen weg. Het binnenste gedeelte van de ui is nu heerlijk zoet van smaak.
- Snijd heel fijn.
- Pel de zoete aardappelen en prak ze fijn met een vork en voeg fijngesneden uien toe.
- Meng alles goed door elkaar met een klontje boter en een beetje melk.
- Wanneer het mengsel te grof is van structuur kun je meer melk toevoegen of evt. de staafmixer erdoor halen.
- Breng de puree verder op smaak met zout en versgemalen peper.
- Zet apart en houd warm.
- Voeg op het laatst de geroosterde, fijngesneden pecannoten.
Boodschappenlijstje
- 4 stronkjes witlof
- Ahornsiroop
- 1 sinaasappel
- Zout en peper
- Olijfolie
- Teentje knoflook
- Verse tijm uit onze tuin
Tools en benodigdheden
- Rasp
- Gietijzeren rooster
- Kwast
- Kleine Dutch Oven
- Pincet / Precisie Tang
-
11% korting
YAKINIKU Gietijzeren rooster Large
Oorspronkelijke prijs was: €85,99.€76,53Huidige prijs is: €76,53.
-
15% korting
Grill Guru Siliconen Kwast
Oorspronkelijke prijs was: €19,95.€16,96Huidige prijs is: €16,96.
-
15% korting
Bastard Dutch Oven + Griddle Large
Oorspronkelijke prijs was: €76,95.€65,41Huidige prijs is: €65,41.
How to Grill
- Spoel de stronkjes af en dep ze droog.
- Snijd de stronken in de lengte in kwarten en laat de onderkant eraan zitten (anders vallen ze uit elkaar tijdens het grillen).
- Meng de gesneden witlof met een scheutje olijfolie in een schaal.
- Maak de dressing
- 3 eetlepels ahornsiroop.
- Rasp (zest) van 1⁄2 sinaasappel.
- Sap van 1⁄2 sinaasappel.
- 1 el olijfolie extra vierge.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm
- Rasp 1 teentje knoflook.
- Roer dit allemaal door de dressing.
- Breng goed op smaak met peper en zout.
- Proeven!
- Verhit het gietijzeren rooster.
- Leg de witlof erop en grill 1 zijde tot deze een mooie grillstrepen krijgt. Draai om en maak nu strepen op de andere zijde. Blijf erbij want dit proces gaat vrij snel!
- Bestrijk, na het omdraaien met de dressing en grill beide zijden nog even.
- Pak de Dutch Oven erbij en leg hier de witlof in met een scheutje van de dressing.
- Deksel erop! We willen nu het grill proces stoppen maar de garing niet.
- De stronkjes mogen namelijk nog wat nagaren in de dressing. Extra smaak!
- Houd warm tot aan de opmaak van het bord.
- Tijdens het opmaken van het bord garneer je de witlof met wat dressing en een snufje zwarte peper.
- Smakelijk!
Totale bereidingstijd ca. 2 uur






































