Skip to content

Hert al trapo

250 °C Caveman style

2 uur

Niet Pittig

Boodschappenlijstje

  • 1 kg hertenrugfilet
  • 1,5 kg grof zeezout
  • 1/2 el rozemarijn, fijngehakt
  • Ralph’s Goeie Dingen All Purpose Rub
  • 1⁄2 citroen, geraspt
  • 1⁄2 liter rode wijn
  • Olijfolie
Print dit recept

Tools en benodigdheden

  • Keukentouw
  • Schone theedoek
  • Gietijzeren rooster
  • Butcher paper
  • Rechthoekige schaal
  • Prik thermometer
  • Schaal
  • Slagerstouw

Let op: dit menu wordt in stappen bereid, lees daarom eerst hetgehele menu door alvorens te starten! Verdeel taken en werk samen!

How to Grill

  • Leg de theedoek over een rechthoekige schaal.
  • Schenk er een halve liter rode wijn overheen. Drenk het hele doek hierin, het moet helemaal nat zijn.
  • Leg hierop een 0,5 centimeter dikke zoutlaag en bestrooi royaal met de kruiden, de rub en de geraspte citroenschil (zest).
  • Leg vervolgens het hertenvlees erop en vouw het doek voorzichtig dicht.
  • Zorg ervoor dat het vlees aan alle kanten bedekt is met het zout en de kruiden.
  • Bind het doek op met het slagerstouw.
  • Zorg ervoor dat de kolen in de kamado gloeiend rood zijn!
  • Leg het pakket rechtstreeks in de kolen.
  • Laat het liggen en draai na 7 minuten om.
  • Nog 7 minuten op de andere zijde, daarna haal je het pakket uit het vuur.
  • Overleg met de pitmaster als je hulp wilt of twijfelt.
  • Open het pakket direct zodat het vlees niet kan doorgaren in de zoutkorst!
  • Meet de kerntemperatuur met de prik thermometer.
  • Klop al het zout van het vlees
  • Laat het vlees rusten onder een doek.

AFGRILLEN

  • Leg het gietijzeren rooster op de kamado en breng hem naar 250 graden
  • Grill nu beide zijden kort en heet, grill er een mooie streep op.
  • Kort voor het uitserveren snijd je het in dunne plakken van maximaal 1 cm.

Roseval aardappeltjes

180 °C direct, 140 °C indirect

2 uur

Niet Pittig

Boodschappenlijstje

  • Roseval aardappelen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el verse rozemarijn geplukt
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Tools en benodigdheden

  • Grote gietijzeren koekenpan
  • Plate setter / conveggtor

How to Grill

  • Was de aardappelen indien nodig.
  • Snijd ze in partjes (kwarten).
  • Doe een scheut olijfolie in de gietijzeren koekenpan
  • Laat de olie eerst warm worden boven een direct vuur.
  • Fruit de knoflook kort aan en voeg daarna de aardappels toe.
  • Bak de aardappeltjes kort.
  • Voeg de geplukte rozemarijn blaadjes toe.
  • Meng alles alles goed.
  • Zet apart.

Nu bouw je de kamado om naar “indirect grillen”.

  • De temperatuur in je kamado zal nu dalen, regel af op 120 – 140 graden
  • Gaar nu de aardappels totdat ze zacht worden.
  • Smaak af met peper en zout.
  • Proef en houd warm.

Kastanjejus

180 °C, direct

2 uur

Niet Pittig

Boodschappenlijstje

  • Pakje kastanjes (gepeld)
  • 1 witte ui
  • Klont boter
  • 1⁄2 liter rode wijn
  • 1⁄2 liter runderfond
  • 2 takjes tijm
  • Peper en zout

Tools en benodigdheden

  • Dutch Oven
  • Staafmixer
  • Zeef
  • Pincet

How to Grill

  • Snipper de witte ui heel fijn.
  • Pel de kastanjes en kneus ze.
  • Haal de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verhit de boter in het pannetje.
  • Fruit de 1 fijngesnipperde ui samen met de gekneusde kastanjes 5 minuten op laag vuur aan. Blijf erbij!
  • Blus af met rode wijn.
  • Voeg de blaadjes tijm toe
  • Voeg de fond toe.
  • Laat inkoken zodat de smaken geconcentreerder worden. Proef af en toe.
  • Voeg peper en zout toe.
  • Als de massa goed is ingekookt, pureer je het met de staafmixer.
  • Zeef de massa.
  • Monteer af met koude klontjes boter. Op deze manier krijg je een gladde saus. Klaar!

Houd warm tot aan het moment dat het bord wordt opgemaakt.

Oesterzwammen met knoflook

180 °C, direct

2 uur

Niet Pittig

Boodschappenlijstje

  • Doosje oesterzwammen
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el verse rozemarijn geplukt
  • Peper en zout

Tools en benodigdheden

  • Gietijzeren koekenpan

How to Grill

  • Snijd de oesterzwammen in reepjes van 1 cm
  • Hak de knoflook en de rozemarijn heel fijn.
  • Verhit de olie in de koekenpan.
  • Voeg de knoflook toe, fruit kort aan en voeg vrijwel direct de oesterzwammen toe.
  • Voeg de rozemarijn toe en bak even mee
  • Breng op smaak met zout en peper.

Haal van het vuur en houd warm.

DE PRESENTATIE

  • Leg een aantal rozeval aardappelen op het bord
  • Trancheer a la minute de hertenrugfilet
  • Leg 2 á 3 plakken er schuin bij de aardappeltjes
  • Leg NAAST het vlees een spiegeltje van de jus
  • NOOIT met jus overgieten, dat is zonde want dan kun je niet meer kiezen of je het vlees met of zonder saus wilt proeven!)
  • Leg de oesterzwammen naast het vlees (gebruik de pincet eventueel)
  • Smakelijk!
Back To Top

Voorwaarden levering en / of montage

Gratis levering, zelf monteren.

Kies je voor gratis levering en zelf monteren dan leveren we binnen 2 werkdagen, altijd in overleg. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een mail van onze planning met een voorstel. Op de dag van levering zelf zetten we het pakket veilig bij je thuis. Je monteert, met behulp van de juiste handleiding, alles zelf.

Gemonteerd geleverd.

Kies je voor “gemonteerd geleverd” dan ontvang je je aankoop volledig gemonteerd thuis.

Het voordeel van gemonteerd leveren: je hoeft niets te doen, je hebt geen afval en je kunt meteen aan de slag met je aankoop.

Kortom, geen stress en meteen genieten van je aankoop. 

Let op: We monteren in onze werkplaats niet op locatie! Gemonteerd leveren duurt langer dan normale levering. De levertijd gaat in overleg per mail. Reken op  3 tot 6 werkdagen.

Gemonteerd leveren kost € 85,00.

Voor een buitenkeuken is het tarief € 160,00.

Voorwaarden montage:

  • SOLO modellen worden niet in zelfbouw of elders aangekochte meubels geplaatst.
  • Planning montage + levering gaat op basis van route en montageplanning.
  • Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen voor de levering.
  • Uitsluitend horizontaal, moet het een verdieping op, neem dan eerst contact op. 
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 723 reviews.
Winkelwagen
Winkelwagen