Boodschappenlijstje
- 2 eendenborst
- 100 gr glasnoedels / mie hoen
- 2 st romana sla (middelgroot)
- 50 gr taugé
- 1 kleine winterpeen + 1 komkommer
- 1 rode paprika + 1 rode peper + 2 bosui
- Turnpike Japanese Sesame BBQ Sauce
- Angus & Oink Honey Chili Rub
- 1 eetlepel Sojasaus
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- RVS Grillrooster
- Gietijzeren bakplaat / skillet
- Heat Deflector / Conveggtor
- Kernthermometer
- Plat gietijzeren pannetje of skillet
- Rasp of dunschiller
-
15% korting
Bastard Skillet 24cm
Oorspronkelijke prijs was: €54,95.€46,71Huidige prijs is: €46,71.
-
Meater PRO
€139,00
Bereidingswijze
Say you, say Mie…
- Vul de kom met kokend water en voeg wat zout toe.
- Leg de mie in het water en laat wellen tot het gaar is (ca. 5 minuten)
- Spoel de mie af onder koud water in de keuken en doe terug in een vergiet met kom.
- Meng de sojasaus en 2 theelepels door de Mie heen, dek af.
Prepping The Sla Wraps.
- Neem de romana sla en haal de blaadjes eraf. Was en droog ze.
- Leg de blaadjes klaar als schuitjes.
- Snij de paprika en komkommer in hele, kleine blokjes en de bosui & peper in kleine ringen (schuin snijden is het mooiste).
- Schil de wortel en maak lange slierten met de rasp / dunschiller
- Zet alles klaar in bakjes zodat we deze kunnen gebruiken aan het einde bij het opbouwen van het gerecht.
How to grill.
- Bereid je kamado voor op grillen op de bakplaat (dome-temperatuur 180c). Laat de plaat eerst heet worden.
- Snijd de vetlaag kruislings in van de eendenborst. Snijd niet te diep en probeer het vlees niet te raken. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de eendenborst (zonder olie) met vetzijde naar beneden op de skillet / bakplaat.
- Het vet zal gaan smelten. Grill de huid krokant in zijn eigen vet. Na 2 minuten draai je het om en dan grill je de andere zijde ook 2 minuten.
- Bouw je kamado om naar indirect en plaats de eendenborst erop, steek de kernthermometer erin en verwarm tot een kern van 50 – 52 graden.
- Als de kerntemperatuur is bereikt haal je eendenborst van de kamado en laat je het een paar minuten, onder een schone theedoek, rusten. Laat de kernthermometer zitten.
Taugé.
- Zet de skillet of koekenpan op je rooster en rooster je tauge met een scheutje zonnebloemolie.
- Zet bij de koude ingrediënten.
De presentatie
- Snij de eendenborst in mooie dunne plakjes (maximaal 0,4 cm)
- Vul de sla met een laagje mie, leg hier de wortel en komkommer sliert op. Vervolgens de gegrilde eend, een toefje taugé, sprenkel de gesneden paprika, rode peper en bosui erover.
- Maak af met ruime dot saus.
- Bij uitserveren pakt men de wrap op om uit de hand op te eten.




































