Boodschappenlijstje
- 800 ml tomatenketchup
- 4 eetlepels bruine suiker
- 2 kleine uien & 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels azijn
- 4 eetlepels stroop
- 1 eetlepel mosterd
- 1/2 theelepel worcestershiresaus
- scheutje zonnebloemolie
- 1 theelepel peper en een snuf zout
- 1 theelepel chilipoeder (als je van pit houdt)
Tools en benodigdheden
- RVS rooster
- Houten lepel
- Sauspot
How to prepare
We gebruiken olie i.p.v. boter zo kun je de saus langer bewaren.
- Snipper de ui heel fijn (dus echt heel klein)
- Hak de de teentjes knoflook, ook weer heel fijn.
How to Grill
140 °C, direct
- Neem de sauspan en warm daarin, op laag vuur, de olie op.
- Gooi de uitjes erbij en roerbak ze totdat de uitjes doorzichtig worden.
- Doe de knoflook erbij. Blijf roeren! Zodat ze niet verbranden.
- Wat peper en zout erbij samen met de chilipoeder
- Even blijven roeren totdat alles mooi rood van de chilipoeder is
- Nu mag de ketchup, de stroop en de suiker erbij erbij. Doe dit met beetjes en blijf roeren.
- Terwijl je de rest met kleine beetjes erbij doet neem je af en toe een vinger uit de pan om te
proeven. - Wil je zoeter dan gooi je wat meer stroop of suiker in de pan.
- Moet het zuurder dan mag er wat meer azijn.
- Terwijl je de rest met kleine beetjes erbij doet neem je af en toe een vinger uit de pan om te
- Onthoud dat je saus straks nog een keer kookt als je het op het vlees smeert. Dus de smaak zal
neutraler worden. Het mag best wat zuurder of heter dan je uiteindelijk zou willen want dit zal
afnemen op het vlees. - 10 minuten zachtjes laten inkoken terwijl je blijft roeren.
- Hou er rekening mee dat de saus bij het afkoelen ook iets dikker wordt.
Nu mag je de saus laten afkoelen en ben je klaar. De saus kan je gekoeld, donker en goed afgesloten zeker een paar maanden bewaren.






























