Boodschappenlijstje
- 1 jodenhaas of diamanthaas
- Komkommer in minuscule blokjes
- In fijne, dunne ringetjes gesneden rode ui
- Koriander of peterselie (vers)
- Geroosterde sesamzaadjes
- Wakamé (japanse zeewier salade)
- Zout en peper uit de molen
- Turnpike Japanese Sesam Sauce
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- Gietijzeren rooster
- Dunschiller
- Zoutsteen
-
11% korting
YAKINIKU Himalaya zoutsteen
Oorspronkelijke prijs was: €23,99.€21,35Huidige prijs is: €21,35.
Bereidingswijze
De voorbereiding
- Snijd de rode ui in ragfijne schijfjes, schil de komkommer en snijd brunoise (hele kleine blokjes). Hak de koriander (of peterselie) helemaal fijn. Zet alles in aparte bakjes klaar.
Het vlees
- Haal de jodenhaas uit de koeling en uit de verpakking. Laat het vlees minimaal 1 uur op kamertemperatuur komen. Spoel het vlees af en dep het droog.
- Breng de kamado naar een temperatuur van 200°C.
- Let op: leg bij 100 °C de zoutsteen op je rooster. Een zoutsteen MOET mee opwarmen.
- Grill het vlees op de zoutsteen, let op het moet medium rare blijven!
- Na het grillen leg je het vlees 10 min. in een vleesbak met een schone theedoek erop. Rusten dus!
De presentatie
- Kijk naar de draad en snijd de jodenhaas in flinterdunne plakjes (altijd haaks op de draad snijden).
- Leg een beetje Wakame in het bamboe-bootje, leg hierop 3 zeer dun gesneden plakjes vlees.
- Maak af met een beetje rode ui, de komkommerblokjes en wat gehakte koriander (of peterselie).
- Voeg een dikke paar druppels Saus.Guru Tokyo High Saus / Japanse Yakiniku saus toe.
- Sprenkel er nu nog wat sesamzaadjes over, prik er een prikkertje in en….smullen maar!
Eet smakelijk!


































