Boodschappenlijstje
- 16 drumsticks
- 1 pot dry rub (Grate Goods Sweet Paprika)
- 16 plakken gerookt ontbijtspek
- BBQ saus Big Rick’s BAR-B-Q saus
Tools en benodigdheden
Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!
- Precisie tang
- Indirect steen / conveggtor
- 2 chunks rookhout appel
- BBQ kwast
- Houten prikkers
- Kernthermometer
- Aluminiumfolie
-
15% korting
Bastard Silicone Tang
Oorspronkelijke prijs was: €16,95.€14,41Huidige prijs is: €14,41.
Bereidingswijze
Dit klassieke Amerikaanse Finger Food gerecht moet je een keer bereiden! Een heerlijke drumstick omwikkeld met gerookt spek. Op smaak gebracht met een lekkere rub en rook. Superlekker!
- Snij het vel van de drumstick onder de knook rondom in en haal het vel naar beneden.
- Verhit ondertussen de kamado, indirect, naar 160 c.
- Verwijder het dunne botje.
- Verwijder dan voorzichtig het vel van het gewricht zodat je een mooi (blank) bolletje krijgt.
- Rub de kip riant en draai het spek er omheen. Zet het spek vast met een houten prikkertje.
- Pak nu de botjes in met aluminiumfolie (dan verbranden ze niet tijdens het roken).
- Bouw de kamado op voor indirect grillen en voeg een blokje rookhout toe.
- Zet dan de lollies tegen elkaar aan op het rooster
- Draai ze om de 15 minuten zodat ze aan alle zijde worden gerookt.
- Als de kerntemperatuur 70 graden is, dan lakken we de lollies met BBQ saus.
- Lak de lollies minimaal 2x in om een mooie laklaag te creëren.
- Wanneer de kerntemperatuur 75 graden is, dan kunnen de lollies van de kamado.
- Laat ze even afkoelen en verwijder dan de aluminiumfolie.
- Vergeet niet voor het opeten het prikkertje te verwijderen!
Gemiddelde voorbereidingstijd: 30 minuten
Gemiddelde bereidingstijd: 60 minuten































