Skip to content

Chicken Shotgun Shells

150 °C

90 minuten

Niet pittig

Boodschappenlijstje

  • Kippendijen zonder bot (± 1 kg)
  • Cimarron Doc’s rub
  • Big Rick’s Chipotle BBQ sauce
  • 16 cannelloni buisjes
  • 150 gram geraspte cheddar kaas
  • 16 plakjes ontbijtspek
  • 100 gram rucola sla
  • 1 bol mozzarella
Print dit recept

Tools en benodigdheden

Deze tools en smaakmakers heb je nodig om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

  • RVS grillrooster
  • Heat Deflector / Conveggtor
  • Drip pan
  • Meater+ kernthermometer
  • Cast iron Skillet
  • 1 blokje rookhout (beuk, appel of peer)

Bereidingswijze

De broodjes

  • Rub de kippendijen rondom met de Cimarron Doc’s rub.
  • Bereid je kamado voor op indirect verhitten (± 150 °c).
  • Doe er 1 blok rookhout bij en vergeet vooral de lekbak niet erop te zetten.
  • Rook de kip tot een kerntemperatuur van 70°c en lak dan je kippenvlees.
  • Lak de kip na 10 minuten nogmaals en gaar door tot hij een kerntemperatuur heeft van 78°c.
  • Haal je kip van de kamado en laat even afkoelen in een RVS bak of bord.
  • Pull de kip uit elkaar met behulp van 2 vorken of gewoon met je handen!
  • Schenk een gedoseerde scheut BBQ saus erover en meng goed door!
  • Zet de kip aan de kant en pak de cannelloni buisjes (de shotgun shells) erbij.
  • Snij de sla en mozzarella fijn en meng deze met de geraspte kaas.
  • Als de pulled chicken wat afgekoeld is kun je de mix toevoegen en mengen.
  • Nu vullen we de patronen met het mengsel, helemaal vol aub!
  • De gevulde patronen omwikkelen we nu met het spek.
  • Sla geen plekje over anders wordt de pasta niet gaar en breek je al je tanden af tijdens het proeven…;-)
  • Leg de patronen, in de skillet, voor nog eens 20 minuten indirect.
  • Net voor ze klaar zijn nog even aflakken met de BBQ saus voor een extra sticky laagje!
  • Daarna uitserveren en opletten dat jij je tong niet verbrand tijdens het verorberen! Smakelijk cowboy en / of cowgirl.

Eet smakelijk!

Back To Top

Voorwaarden levering en / of montage

Gratis levering, zelf monteren.

Kies je voor gratis levering en zelf monteren dan leveren we binnen 2 werkdagen, altijd in overleg. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een mail van onze planning met een voorstel. Op de dag van levering zelf zetten we het pakket veilig bij je thuis. Je monteert, met behulp van de juiste handleiding, alles zelf.

Gemonteerd geleverd.

Kies je voor “gemonteerd geleverd” dan ontvang je je aankoop volledig gemonteerd thuis.

Het voordeel van gemonteerd leveren: je hoeft niets te doen, je hebt geen afval en je kunt meteen aan de slag met je aankoop.

Kortom, geen stress en meteen genieten van je aankoop. 

Let op: We monteren in onze werkplaats niet op locatie! Gemonteerd leveren duurt langer dan normale levering. De levertijd gaat in overleg per mail. Reken op  3 tot 6 werkdagen.

Gemonteerd leveren kost € 85,00.

Voor een buitenkeuken is het tarief € 160,00.

Voorwaarden montage:

  • SOLO modellen worden niet in zelfbouw of elders aangekochte meubels geplaatst.
  • Planning montage + levering gaat op basis van route en montageplanning.
  • Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen voor de levering.
  • Uitsluitend horizontaal, moet het een verdieping op, neem dan eerst contact op. 
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 725 reviews.
Winkelwagen
Winkelwagen

Your cart is empty.