Boodschappenlijstje
- 1,5 kg flank steak
- Zak verse spinazie
- 2 bollen mozzarella
- 2 pakjes parmaham
- Handvol zongedroogde tomaten
- Bosje verse basilicum
- Zout & Peper
- Angus & Oink Garlic & Herb rub
Tools en benodigdheden
- Sauspan
- Zeef
- RVS rooster
Let op: dit menu wordt in stappen bereid, lees daarom eerst het gehele menu door alvorens te starten! Verdeel taken en werk samen!
WE GAAN DE FLANK STEAK VLINDEREN! LEG HET STUK VLEES VOOR JE EN SNIJD HET HORIZONTAAL DOORMIDDEN MET EEN VLIJMSCHERP MES. ZORG DAT BEIDE KANTEN EVEN DIK ZIJN EN SNIJ HET VLEES NIET HELEMAAL TOT HET EINDE DOOR, WANT JE KLAPT HET DAARNA OPEN ALS EEN BOEK.
How to Grill
- Kruid het vlees met de rub, zout en zwarte peper aan beide zijden.
- Snij de mozzarella in plakken.
- Pluk de basilicum.
- Verdeel vervolgens eerst de mozzarella, dan de zongedroogde tomaten, daarop de verse spinazie en het geplukte basilicum. Dek af met de parmaham.
- Druk het geheel aan en rol voorzichtig, maar strak op.
- Knoop de rollade met stukjes keukentouw op 10 plaatsen vast.
- Steek vlak langs elk touwtje van boven naar beneden een prikker door het vlees.
- Keer de rollade een kwartslag en steek 10 prikkers kruislings van boven naar beneden door het vlees.
- Snijd de rollade nu tussen de touwtjes door in 10 plakken die door een touwtje en prikkers bij elkaar gehouden worden (pinwheels).
Zorg dat de bijgerechten klaar zijn en grill als laatste de pinwheels
- Bereid de kamado voor op direct grillen: 200 graden.
- Grill de pinwheels nu op een heet rooster tot de kaas zacht is en het vlees een kerntemperatuur heeft van 54 graden.
- Laat ze even rusten alvorens ze op te dienen met de mais en gepofte aardappel.
Tip: deze saus kun je ook een dag van tevoren maken!
Boodschappenlijstje
- 6 grote kruimige aardappelen
- Kruidenboter
- Peper en zout
Tools en benodigdheden
- Aluminiumfolie
- Plate setter / conveggtor
-
15% korting
Bastard Plate Setter Square Large
Oorspronkelijke prijs was: €93,95.€79,86Huidige prijs is: €79,86.
How to Grill
- Steek de kamado aan en bouw om naar indirect grillen.
- Was de aardappelen en dep ze droog.
- Verpak de aardappelen per stuk in de aluminiumfolie.
- Regel de kamado af op 140 graden en gaar nu de aardappels totdat ze zacht worden.
- Na ongeveer 60 minuten kun je de aardappels in knijpen.
- Als je voelt dat ze zacht zijn, zijn ze gaar.
- Zet de kruidenboter op tijd uit de koelkast zodat je bij het uitserveren een smeerbare boter hebt.
- Snijd de aardappel in de folie op over de lengte en leg er een flink dot kruidenboter in.
- Doe er als laatste wat peper en zout over.
Boodschappenlijstje
- 300 ml rode wijn
- 150 ml runderbouillon
- 100 gr boter
- 2 sjalotten en 1 teen knoflook
- 1 laurierblad en 3 tijmtakjes
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- Peper, zout en 1 eetlepel olijfolie
Tools en benodigdheden
- Sauspan
- Zeef
How to Grill
- Snijd de boter in klontjes en zet ze apart.
- Snipper de sjalotten heel fijn.
- Pers de knoflook fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit de olie in het pannetje.
- Fruit de fijngesnipperde sjalotten samen met de knoflook 5 minuten. Blijf erbij!
- Blus vervolgens af met rode wijn.
- Voeg de tijm, het laurierblad, de balsamicoazijn en de bouillon toe.
- Breng aan de kook en laat het 15 minuten inkoken.
- Wanneer de saus is ingekookt, haal je het door de zeef en zet je het terug op de kamado.
- Voeg de boterklontjes stuk voor stuk toe en blijf roeren met een garde tot de saus gebonden is.
- Houd warm tot aan het moment dat het bord wordt opgemaakt.
Tip: deze saus kun je ook een dag van tevoren maken!
Boodschappenlijstje
- 2 voorgekookte maïskolven
- 1 el olijfolie
- 1 tl zeezout uit de molen
- Snuf “Goeie Dingen Burger & Steak Rub”
Tools en benodigdheden
- RVS rooster
- Kwastje
- Kommetje
-
11% korting
Big Green Egg Halve RVS Rooster Medium
Oorspronkelijke prijs was: €36,95.€32,89Huidige prijs is: €32,89.
How to Grill
- Meng in een kommetje de rub, het zout en de olijfolie.
- Smeer de hele kolven in met een kwastje met het oliemengsel.
- Grill nu de mais zo’n 15 minuten op de kamado
- Blijf draaien tot ze mooi goudbruin zijn
- Snijd in 4 delen, steek er een prikkertje in en voeg toe aan de rest van dit recept.
Boodschappenlijstje
- 350 gram haricots vert
- 8 plakken gerookte ontbijtspek
- Peper & zout
- 1 eetlepel olijfolie
Tools en benodigdheden
- Gietijzeren rooster
-
15% korting
Bastard Gietijzeren Rooster Large
Oorspronkelijke prijs was: €80,95.€68,81Huidige prijs is: €68,81.
How to Grill
- Snijd de uiteindes van de haricots verts en doe ze in een steelpan met water.
- Laat de haricots verts 5 minuten koken en giet dan af.
- Spoel de haricots verts af met koud water.
- Leg een plakje spek op je werkblad en leg er ongeveer 10 haricots verts op.
- Rol de haricots verts in de spek (strak) op.
- Smeer de boontjes in met wat olijfolie zodat ze mooi gaan blinken.
- Bak de rolletjes op grill kort op alle zijden zodat de spek mooi krokant is.
- Haal van het vuur en serveer het direct uit.




































