Skip to content

Flank Steak Pinwheels

200 °C

2 uur

Niet Pittig

Boodschappenlijstje

  • 1,5 kg flank steak
  • Zak verse spinazie
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 pakjes parmaham
  • Handvol zongedroogde tomaten
  • Bosje verse basilicum
  • Zout & Peper
  • Angus & Oink Garlic & Herb rub
Print dit recept

Tools en benodigdheden

  • Sauspan
  • Zeef
  • RVS rooster

Let op: dit menu wordt in stappen bereid, lees daarom eerst het gehele menu door alvorens te starten! Verdeel taken en werk samen!

WE GAAN DE FLANK STEAK VLINDEREN! LEG HET STUK VLEES VOOR JE EN SNIJD HET HORIZONTAAL DOORMIDDEN MET EEN VLIJMSCHERP MES. ZORG DAT BEIDE KANTEN EVEN DIK ZIJN EN SNIJ HET VLEES NIET HELEMAAL TOT HET EINDE DOOR, WANT JE KLAPT HET DAARNA OPEN ALS EEN BOEK.

How to Grill

  • Kruid het vlees met de rub, zout en zwarte peper aan beide zijden.
  • Snij de mozzarella in plakken.
  • Pluk de basilicum.
  • Verdeel vervolgens eerst de mozzarella, dan de zongedroogde tomaten, daarop de verse spinazie en het geplukte basilicum. Dek af met de parmaham.
  • Druk het geheel aan en rol voorzichtig, maar strak op.
  • Knoop de rollade met stukjes keukentouw op 10 plaatsen vast.
  • Steek vlak langs elk touwtje van boven naar beneden een prikker door het vlees.
  • Keer de rollade een kwartslag en steek 10 prikkers kruislings van boven naar beneden door het vlees.
  • Snijd de rollade nu tussen de touwtjes door in 10 plakken die door een touwtje en prikkers bij elkaar gehouden worden (pinwheels).

Zorg dat de bijgerechten klaar zijn en grill als laatste de pinwheels

  • Bereid de kamado voor op direct grillen: 200 graden.
  • Grill de pinwheels nu op een heet rooster tot de kaas zacht is en het vlees een kerntemperatuur heeft van 54 graden.
  • Laat ze even rusten alvorens ze op te dienen met de mais en gepofte aardappel.

Tip: deze saus kun je ook een dag van tevoren maken!

Gepofte aardappel

140 °C

2 uur

Niet Pittig

Boodschappenlijstje

  • 6 grote kruimige aardappelen
  • Kruidenboter
  • Peper en zout

Tools en benodigdheden

  • Aluminiumfolie
  • Plate setter / conveggtor

How to Grill

  • Steek de kamado aan en bouw om naar indirect grillen.
  • Was de aardappelen en dep ze droog.
  • Verpak de aardappelen per stuk in de aluminiumfolie.
  • Regel de kamado af op 140 graden en gaar nu de aardappels totdat ze zacht worden.
  • Na ongeveer 60 minuten kun je de aardappels in knijpen.
  • Als je voelt dat ze zacht zijn, zijn ze gaar.
  • Zet de kruidenboter op tijd uit de koelkast zodat je bij het uitserveren een smeerbare boter hebt.
  • Snijd de aardappel in de folie op over de lengte en leg er een flink dot kruidenboter in.
  • Doe er als laatste wat peper en zout over.

Rode wijn saus

160 °C

2 uur

Niet Pittig

Boodschappenlijstje

  • 300 ml rode wijn
  • 150 ml runderbouillon
  • 100 gr boter
  • 2 sjalotten en 1 teen knoflook
  • 1 laurierblad en 3 tijmtakjes
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Peper, zout en 1 eetlepel olijfolie

Tools en benodigdheden

  • Sauspan
  • Zeef

How to Grill

  • Snijd de boter in klontjes en zet ze apart.
  • Snipper de sjalotten heel fijn.
  • Pers de knoflook fijn.
  • Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  • Verhit de olie in het pannetje.
  • Fruit de fijngesnipperde sjalotten samen met de knoflook 5 minuten. Blijf erbij!
  • Blus vervolgens af met rode wijn.
  • Voeg de tijm, het laurierblad, de balsamicoazijn en de bouillon toe.
  • Breng aan de kook en laat het 15 minuten inkoken.
  • Wanneer de saus is ingekookt, haal je het door de zeef en zet je het terug op de kamado.
  • Voeg de boterklontjes stuk voor stuk toe en blijf roeren met een garde tot de saus gebonden is.
  • Houd warm tot aan het moment dat het bord wordt opgemaakt.

Tip: deze saus kun je ook een dag van tevoren maken!

Corn on the cob

160 °C

2 uur

Niet Pittig

Boodschappenlijstje

  • 2 voorgekookte maïskolven
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zeezout uit de molen
  • Snuf “Goeie Dingen Burger & Steak Rub”

Tools en benodigdheden

  • RVS rooster
  • Kwastje
  • Kommetje

How to Grill

  • Meng in een kommetje de rub, het zout en de olijfolie.
  • Smeer de hele kolven in met een kwastje met het oliemengsel.
  • Grill nu de mais zo’n 15 minuten op de kamado
  • Blijf draaien tot ze mooi goudbruin zijn
  • Snijd in 4 delen, steek er een prikkertje in en voeg toe aan de rest van dit recept.

Haricots vert met spek

180 °C

2 uur

Niet Pittig

Boodschappenlijstje

  • 350 gram haricots vert
  • 8 plakken gerookte ontbijtspek
  • Peper & zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Tools en benodigdheden

  • Gietijzeren rooster

How to Grill

  • Snijd de uiteindes van de haricots verts en doe ze in een steelpan met water.
  • Laat de haricots verts 5 minuten koken en giet dan af.
  • Spoel de haricots verts af met koud water.
  • Leg een plakje spek op je werkblad en leg er ongeveer 10 haricots verts op.
  • Rol de haricots verts in de spek (strak) op.
  • Smeer de boontjes in met wat olijfolie zodat ze mooi gaan blinken.
  • Bak de rolletjes op grill kort op alle zijden zodat de spek mooi krokant is.
  • Haal van het vuur en serveer het direct uit.
Back To Top

Voorwaarden levering en / of montage

Gratis levering, zelf monteren.

Kies je voor gratis levering en zelf monteren dan leveren we binnen 2 werkdagen, altijd in overleg. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een mail van onze planning met een voorstel. Op de dag van levering zelf zetten we het pakket veilig bij je thuis. Je monteert, met behulp van de juiste handleiding, alles zelf.

Gemonteerd geleverd.

Kies je voor “gemonteerd geleverd” dan ontvang je je aankoop volledig gemonteerd thuis.

Het voordeel van gemonteerd leveren: je hoeft niets te doen, je hebt geen afval en je kunt meteen aan de slag met je aankoop.

Kortom, geen stress en meteen genieten van je aankoop. 

Let op: We monteren in onze werkplaats niet op locatie! Gemonteerd leveren duurt langer dan normale levering. De levertijd gaat in overleg per mail. Reken op  3 tot 6 werkdagen.

Gemonteerd leveren kost € 85,00.

Voor een buitenkeuken is het tarief € 160,00.

Voorwaarden montage:

  • SOLO modellen worden niet in zelfbouw of elders aangekochte meubels geplaatst.
  • Planning montage + levering gaat op basis van route en montageplanning.
  • Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen voor de levering.
  • Uitsluitend horizontaal, moet het een verdieping op, neem dan eerst contact op. 
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 723 reviews.
Winkelwagen
Winkelwagen

Your cart is empty.