Boodschappenlijstje
- 8 ontdooide frikandellen
- Dion mosterd
- BBQ rub (The Fire Station of de mildere Duketown Smokers)
- 3 eetlepels roomboter
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- BBQ-saus. Zoet: NOSKOS the Original en/of met pit: The Fire Station Fire ‘n Spice
Tools en benodigdheden
- Plate setter / ConvEGGtor
- Lekbak
- RVS bakje
- Blokje rookhout (appel of kers)
- Prikkertjes
Een overheerlijke en makkelijke variant van de BBQ klassieker gemaakt van Brisket en Pork belly. In deze variant gebruiken we een Oer hollandse snack! in 1 hap vind je gehakt, rub, saus en rooksmaak. Dit recept (van NOSKOS) is voor ca. 32 frikandel burnt ends.
Bereidingswijze
125 °C, indirect. tijdens roken
175 °C, indirect tijdens het karamelliseren
- Smeer de frikandellen in met een dun laagje mosterd.
- Strooi de rub over de frikandellen heen.
- Bereid de Kamado op indirect grillen.
- Leg een blokje rookhout tussen de kolen, hitteschild, lekbak erop en dan het grillrooster erop.
- Leg de frikandellen dichtbij elkaar en sluit de kamado.
- Laat de frikandellen 30 minuten roken en opwarmen.
- Haal de frikandellen van de kamado en verhoog de temperatuur naar 175 graden.
- Snij de frikandellen in 4 gelijke stukken en doe ze in de RVS bak.
- Verdeel de boter, suiker en giet er wat barbecuesaus overheen.
- Plaats de bak terug in de kamado en laat de bunrt ends karamelliseren.
- Roer af en toe goed door. Dit duurt zo’n 20 á 30 minuten.
- Haal de frikandellen van de kamado en laat even afkoelen!
- En…Attack!

































