Boodschappenlijstje
- 16 coquilles + losse schelpen
- 8 stronkjes witlof
- MasiMaro zwarte truffelpasta
- 1 gesnipperde witte ui
- Zout en peper (Red Kampot Pepper)
- Roomboter & olijfolie
- 3 sinaasappels
- 1 eetlepel suiker
Tools en benodigdheden
Deze tools heb je nodig om je gerecht te bereiden!
- Gietijzeren plancha
- Gietijzeren skillet
- Plate setter / Conveggtor
- Rasp
- BBQ pincet
-
10% korting
Bastard Skillet 28cm
Oorspronkelijke prijs was: €65,95.€59,36Huidige prijs is: €59,36.
Bereidingswijze
Stoof van witlof en sinaasappel
- Begin met de witlof.
- Verwijder de buitenste blaadjes van het witlof, halveer ze en haal een kleine driehoek uit de stronk.
- Rasp de schil van 1 sinaasappel heel dun (zeist maken). Zet apart. Pers de sinaasappels uit. Zet het sap apart.
- Pak de skillet plaats deze op een indirecte kamado, voeg de roomboter toe en laat smelten.
- Fruit de ui in de boter. Voeg de suiker toe. Roer door.
- Leg er dan de witlofstronkjes en voeg een 1/2 eetlepel zeist toe. Zorg dat de stronkjes heel blijven! Bak het geheel kort door te draaien. Blus af met sinaasappelsap. Voeg een snufje zout toe.
- Doe de kamado dicht en laat 15 – 20 minuten op een zacht vuur garen. Prik af en toe om te zien of witlof beetgaar is.
Coquilles grillen
- Zet de schelpen klaar
- Dep de coquilles goed droog. Leg de plancha op de kamado, geribbelde kant naar beneden.
- Giet een beetje olie op de plaat en grill vervolgens de coquilles kort +/- 1 minuut per kant.
- Beide zijdes grillen. De coquille mag nog een beetje rauw van binnen zijn, dan is hij op z’n lekkerst.
- Geef een draai met de pepermolen met Red Kampot Pepper op het laatst. Let op: subtiel!
- Haal ze van het vuur en werk nu snel! Het koelt snel af.
Opbouwen van het gerecht
- Als 1 persoon de coquilles grilt kan de ander starten met de opmaak van het gerecht.
- Snijd de witlof schuin in 3 á 4 stukken.
- Leg in de schelp en giet er, met een lepel, wat vocht bij.
- Leg hierop de coquille.
- Leg er nu een bescheiden dotje truffelpasta op de coquille. Truffel overheerst snel dus wederom subtiel! Doe dit evt. samen met de pitmaster!
Eet smakelijk!
































