Skip to content

Coquilles met witlof, truffel en sinaasappel

160 °C

60 – 75 minuten

Niet pittig

Boodschappenlijstje

  • 16 coquilles + losse schelpen
  • 8 stronkjes witlof
  • MasiMaro zwarte truffelpasta
  • 1 gesnipperde witte ui
  • Zout en peper (Red Kampot Pepper)
  • Roomboter & olijfolie
  • 3 sinaasappels
  • 1 eetlepel suiker
Print dit recept

Tools en benodigdheden

Deze tools heb je nodig om je gerecht te bereiden!

  • Gietijzeren plancha
  • Gietijzeren skillet
  • Plate setter / Conveggtor
  • Rasp
  • BBQ pincet

Bereidingswijze

Stoof van witlof en sinaasappel

  • Begin met de witlof.
  • Verwijder de buitenste blaadjes van het witlof, halveer ze en haal een kleine driehoek uit de stronk.
  • Rasp de schil van 1 sinaasappel heel dun (zeist maken). Zet apart. Pers de sinaasappels uit. Zet het sap apart.
  • Pak de skillet plaats deze op een indirecte kamado, voeg de roomboter toe en laat smelten.
  • Fruit de ui in de boter. Voeg de suiker toe. Roer door.
  • Leg er dan de witlofstronkjes en voeg een 1/2 eetlepel zeist toe. Zorg dat de stronkjes heel blijven! Bak het geheel kort door te draaien. Blus af met sinaasappelsap. Voeg een snufje zout toe.
  • Doe de kamado dicht en laat 15 – 20 minuten op een zacht vuur garen. Prik af en toe om te zien of witlof beetgaar is.

Coquilles grillen

  • Zet de schelpen klaar
  • Dep de coquilles goed droog. Leg de plancha op de kamado, geribbelde kant naar beneden.
  • Giet een beetje olie op de plaat en grill vervolgens de coquilles kort +/- 1 minuut per kant.
  • Beide zijdes grillen. De coquille mag nog een beetje rauw van binnen zijn, dan is hij op z’n lekkerst.
  • Geef een draai met de pepermolen met Red Kampot Pepper op het laatst. Let op: subtiel!
  • Haal ze van het vuur en werk nu snel! Het koelt snel af.

Opbouwen van het gerecht

  • Als 1 persoon de coquilles grilt kan de ander starten met de opmaak van het gerecht.
  • Snijd de witlof schuin in 3 á 4 stukken.
  • Leg in de schelp en giet er, met een lepel, wat vocht bij.
  • Leg hierop de coquille.
  • Leg er nu een bescheiden dotje truffelpasta op de coquille. Truffel overheerst snel dus wederom subtiel! Doe dit evt. samen met de pitmaster!

Eet smakelijk!

Back To Top

Voorwaarden levering en / of montage

Gratis levering, zelf monteren.

Kies je voor gratis levering en zelf monteren dan leveren we binnen 2 werkdagen, altijd in overleg. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een mail van onze planning met een voorstel. Op de dag van levering zelf zetten we het pakket veilig bij je thuis. Je monteert, met behulp van de juiste handleiding, alles zelf.

Gemonteerd geleverd.

Kies je voor “gemonteerd geleverd” dan ontvang je je aankoop volledig gemonteerd thuis.

Het voordeel van gemonteerd leveren: je hoeft niets te doen, je hebt geen afval en je kunt meteen aan de slag met je aankoop.

Kortom, geen stress en meteen genieten van je aankoop. 

Let op: We monteren in onze werkplaats niet op locatie! Gemonteerd leveren duurt langer dan normale levering. De levertijd gaat in overleg per mail. Reken op  3 tot 6 werkdagen.

Gemonteerd leveren kost € 85,00.

Voor een buitenkeuken is het tarief € 160,00.

Voorwaarden montage:

  • SOLO modellen worden niet in zelfbouw of elders aangekochte meubels geplaatst.
  • Planning montage + levering gaat op basis van route en montageplanning.
  • Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen voor de levering.
  • Uitsluitend horizontaal, moet het een verdieping op, neem dan eerst contact op. 
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
Alaaf!
I.v.m. carnaval is de winkel op 10 februari gesloten.
🎉🎉🎉
De waardering van firestation.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 725 reviews.
Winkelwagen
Winkelwagen