Boodschappenlijstje
- Mooie rijpe grote paprika’s met een dikke laag vruchtvlees
- Olijfolie
- Zeezout
- BBQ met deksel
- Een paar flinke papieren zakken of een afsluitbare bak
- 1 tl zeezout
Tools en benodigdheden
Deze tools heb je nodig om je gerecht te bereiden!
- Plate setter / ConvEGGtor
- Optioneel: Gietijzeren bakplaat
-
15% korting
Bastard Halve Gietijzeren Plancha Large
Oorspronkelijke prijs was: €65,95.€56,06Huidige prijs is: €56,06.
Bereidingswijze
140 C, indirect.
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
- Smeer de gehalveerde paprika’s in met olijfolie.
- Leg de paprika’s met de schil op de bakplaat / of op het rooster.
- Doe het deksel op de BBQ en controleer om de paar minuten.
- Rooster de paprika’s tot de schil gaat blaren en zwart wordt.
- Haal de paprika’s van het vuur en doe ze in de metalen bak, sluit de bak met folie af.
- Laat de paprika’s nog een kwartier stomen.
- Na een kwartier gaat het schilletje heel makkelijk van de paprika.
- Snijd tenslotte de losse velletjes langs de zijkanten weg, besprenkel de paprika’s goed met olijfolie en strooi er een beetje versgemalen zeezout overheen.
Eet smakelijk!
































